Cel mai performant teren de baschet din România

La inițiativa Primăriei Brașov, terenul de baschet din Parcul Schaeffler (Livada Poștei) a fost reabilitat cu materiale durabile și de calitate. Un avantaj al suprafeței noului teren este că aceasta este certificată la nivelul Federației Internaționale de baschet, IAAF (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism) și ITF (Federația Internațională de Tenis) ceea ce face din acest teren unul care respectă rigorile baschetului profesionist, dar care poate fi utilizat de orice brașovean.

„Mă bucur că proiectul nostru de reabilitare a bazelor sportive din cartiere, dedicat sportului de masă, este susținut de unul dintre cei mai importanți agenți economici din Brașov, Schlaeffer România, care ne-a fost partener de-a lungul timpului în dotarea și întreținerea parcului din Livada Poștei. După ce, în această toamnă, Primăria a modernizat la standarde de ultimă generație, șapte terenuri de sport destinate iubitorilor de fotbal, baschet și tenis, iată că acum tinerii brașoveni vor avea la dispoziție cel mai modern teren de baschet destinat sportului de masă. Odată cu deschiderea terenului, acesta va beneficia și de o instalație de iluminat modernizată, care va oferi posibilitatea iubitorilor de baschet să facă mișcare pe o perioadă mai lungă de timp, atunci când lumina zilei nu mai e suficientă“, a declarat primarul George Scripcaru, la finalizarea lucrărilor.

Terenul necesita urgent refacerea fundației, întrucât cea veche se surpase, producând alunecarea terenului. Astfel, pentru început a fost stabilizat terenul amplasamentului și au fost refăcute infrastructura și planeitatea stratului de bază. Totodată, a fost necesară înălțarea uneia dintre laturile terenului cu 90 de cm mai mult.
Stratul de bază s-a realizat din beton armat, turnat peste o fundație de balastru.

Suprafața
În ceea ce privește suprafața în sine a terenului, și aceasta a suferit modificări de redimensionare, de la 16×12 metri, la 20×11 metri. Pentru stratul final s-au ales module de polipropilenă de 30×30 cm și 1,58 cm grosime, așezate în straturi suprapuse. Acestea au aspectul unei plase cu ochiuri hexagonale colorate, pentru împiedicarea acumulării apei, asigurând astfel o suprafață de joc sigură.
O caracteristică de bază a polipropilenei este rezistența la radiații UV. Este pentru prima oară când se folosește un astfel de sistem în Brașov.

Dotări
Terenul este dotat cu instalație de nocturnă, panouri de baschet de 183 X 107 cm și inele de 3.05 metri.

Lasă un răspuns.