Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Introducere

Industria gazonului sintetic este astăzi în plină expansiune. Astazi exista mai multe terenuri cu gazon ca oricând, în diferite locații din întreaga lume. De ce acest boom?
Unul dintre motive este că pretul acestora a scăzut. Tipurile curente de gazon sintetic sunt considerabil mai puțin costisitoare decât versiunile anterioare. În plus, există o varietate de opțiuni de gazon disponibile, astfel încât un teren cu gazon artificial poate fi adaptat bugetelor majorității organizațiilor și instituțiilor.

În timp ce costul a scăzut, produsul a fost îmbunătățit.

teren de sport

Un alt avantaj al gazonului sintetic care atrage atenția este costul său de întreținere mai mic comparativ decat gazonul natural. În timp ce gazonul nu are nevoie de întreținere, este nevoie de mult mai puțină îngrijire decât este necesar pentru a menține gazonul natural în condiții optime de joc.

În unele zone ale țării, seceta și/sau restrictiile apei reprezintă o altă forță care determină instalarea gazonului sintetic. Spre deosebire de gazonul natural, gazonul sintetic nu necesita irigații regulate, deși pentru unele sporturi la cele mai înalte niveluri, jucătorii preferă un teren care a fost udat înainte de a juca pe el.

Dar, probabil, cea mai atractivă caracteristică a terenurilor cu gazon sintetic este faptul că acestea pot fi utilizate zilnic, fără uzură excesivă. În multe zone ale țării, pur și simplu nu există suficiente terenuri de joc. În timp ce un teren natural poate fi inutilizabil atunci când este noroios sau înghețat, un teren de gazon sintetic poate fi folosit, în conditii de siguranță și fără deteriorare, pe aproape orice vreme.
În timp ce terenurile cu gazon natural trebuie să se refacă pentru a se recupera dupa o utilizare intensă, terenurile cu gazon sintetic sunt imediat disponibile pentru următoarea activitate. Pe scurt, instalarea de gazon sintetic maximizează utilizarea productivă a unui teren, oferind mai multe oportunități sportive pentru o școală sau o comunitate.

Acest Ghid va oferi o imagine de ansamblu a procesului de constructie, împreună cu unele sfaturi de bază pentru potențialii proprietari, cu scopul de a-i ajuta la luarea unor decizii necesare în dezvoltarea unui proiect cu gazon sintetic. Un proiect de succes va depinde de:

Planificare temeinică;
Analiza corectă a locației;
Proiectare și inginerie profesională;
Gazon de calitate;
Drenaj adecvat, o bază stabilă și o suprafață de calitate;
Integrarea corectă cu zona înconjurătoare și/sau cu alte structuri ale amplasamentului; și
Marcarea corectă.

Fiecare dintre aceste aspecte vor fi analizate separat în articolele următoare.

Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Nevoile și bugetul

Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Proiectarea terenului

Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Alegerea terenului

Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Alegerea suprafeței

Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Alegerea facilităților și a antreprenorului

 

Lasă un răspuns.