Ghid pentru construcţia pistelor de alergat în şcoli

Atunci când alegeţi un constructor pentru proiectul de construcţie a unei piste de atletism în cadrul unei unităţi de învăţământ, alegerea ofertantului cu cel mai mic preţ nu ar trebui să fie criteriul principal de decizie. Adesea, cele mai scăzute oferte ce ar putea apărea ca opţiunea cea mai accesibilă, vor deveni opţiunea cea mai scumpă a şcolii. Iată 4 lucruri pe care trebuie să le cunoaşteţi atunci când vă planificaţi construcţia unei piste de alergare a unei şcoli:

1. Construcţia unei piste de atletism necesită un set de competenţe foarte specializate
Construirea unei piste de atletism nu este ceva ce orice instalator sau electrician ar putea realiza cu succes. În mod surprinzător, multe şcoli acceptă oferte de la antreprenori generali care nu au pregătire şi experienţă specializată în construcţia pistelor de alergat. De exemplu, construcţia pistelor de alergat nu ar trebui abordată în acelaşi mod că şi pavarea asfaltului pentru o parcare. Dar, fără experienţa specializată şi calificările necesare pentru a construi o pistă, un antreprenor poate face acest tip de greşeli costisitoare pe tot parcursul proiectului.

2. Insistaţi să aveţi calificările corect înscrise în specificaţiile de construcţie a pistei
Recent, compania noastră a licitat un proiect în care proprietarul avea calificări temeinice şi corecte înscrise în specificaţia proiectului. Deoarece preţurile licitate au venit peste buget, în loc să încerce să îşi dea seama unde pot fi găsite economii în cadrul designului, proprietarul a decis să elimine integral calificările pentru a putea atrage mai mulţi ofertanţi. Ca urmare a ştergerii calificărilor corespunzătoare, noii ofertanţi puteau fi instalatori, electriciani, designeri, etc. Specialiştii cu experienţă în domeniul sportivului sunt de acord că a nu include calificările adecvate ale contractorului este iresponsabil şi poate duce la un dezastru.

3. Calificările corecte protejează proprietarul, contribuabilii şi participanţii
Cheltuielile unei facilităţi sportive reprezintă o sumă mare a banilor contribuabilului. De aceea, este datoria reprezentanţilor proprietarului (proiectant/arhitect) să protejeze proprietarul şi banii contribuabililor, angajând persoane calificate să planifice, să proiecteze şi să construiască un bun potenţial pe termen lung proprietarului sau comunităţii.

4. Proiectul dumneavoastră de construcţie a unei piste de alergat nu ar trebui să fie adăugat unui contract existent
De multe ori vedem o entitate publică (şcoală, universitate, municipalitate) care adaugă proiectul de construcţie al pistei de atletism la un contract existent, cum ar fi facilităţi pentru sala de clasă, o nouă parcare, fără nicio calificare, ci pur şi simplu pentru că este convenabil. Acest lucru se datorează, în general, Antreprenorului General care angajează cel mai ieftin şi mai puţin experimentat subscris posibil pentru a construi această instalaţie, suficient de bună pentru a satisface pe cei responsabili.

Pista de alergare trebuie să dureze conform destinaţiei, să funcţioneze corect şi să fie sigură pentru toţi cei care o folosesc. Asiguraţi-vă că includeţi calificările contractorilor adecvate pentru a maximiza protecţia renovării sau a noii facilităţi.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!