Obțineți cel mai bun drenaj pentru terenul de sport

În condiții normale, sistemul de drenaj al unui teren sintetic este invizibil, cel puțin pentru spectatori și jucători. Și așa și trebuie să fie. Terenul ar trebui să elimine apă și suprafață acestuia să rămână jucabilă. La urma urmei, singurul mod în care drenajul devine vizibil, este dacă acesta nu funcționează corect.

Menținerea funcționarii corecte a drenajului începe cu înțelegerea lui. Și printre toate deciziile care pot fi luate cu privire la un teren, sistemul de drenare va fi unul dintre cele mai importante pentru succesul sau eșecul său ca facilitate.


Sună dramatic, nu-i așa? Luați în considerare acest lucru: nu contează cât de mare este terenul, cât de frumoasă este suprafață sau dacă aveți un gazon sintetic excelent, dacă terenul nu scurge apa suficient de bine pentru a se putea juca pe el. Prin urmare, investiția în drenaj în faza incipientă a proiectului va permite tuturor celorlalte facilități să fie apreciate și admirate.
Cea mai mare greșeală făcută de mulți proprietari de terenuri este tăierea colțurilor la drenaj. De ce? Pentru că, pentru a reveni la punctul anterior, drenajul este invizibil. Dar cât de invizibil este cu adevărat? Atunci când drenajul nu este adecvat cantității de precipitații sau udării terenului, înseamnă că apa rămâne în cele din urmă pe substrat, în loc să se îndepărteze de teren. De-a lungul timpului, acest lucru poate și va determina subsolul să devină instabil și să permită mișcarea bazei. Poate chiar permite ca apă să se întoarcă prin bază și pe suprafață, îndepărtând infillul sau tensionând covorul.


În acel moment, proprietarul terenului nu cheltui banii pe care i-ar fi salvat, dacă instala un drenaj adecvat.
Există o serie de opțiuni pentru drenaj pe piață. În cele din urmă, sistemul ales va depinde de mai mulți factori:

· Utilizarea specifică sau utilizările terenului
· Climatul local
· Disponibilitatea și costul materialelor
· Calitatea și caracteristicile pietrei
· Resursele financiare și angajamentul proprietarului
· Constrângeri de timp pentru construcția terenului
· Cantitatea și intensitatea anuală a precipitațiilor și reglementările privind gestionarea apei pluviale.

Angajați un profesionist
Un profesionist care înțelege construcția terenurilor și care a lucrat cu drenajul terenurilor sintetice poate înțelege problemele și poate ajută la elaborarea unui plan care să funcționeze în situația dvs. Profesionistul va specifica diametrele țevilor sau dimensiunile scurgerilor plate, localizarea și distanța laterală, sistemele de colectare și legăturile de canalizare pentru sistemul de drenaj.

Deoarece terenurile cu gazon sintetice se scurg rapid și au potențialul de a capta cantități semnificative de apă, liniile de drenaj interne pot fi așezate mai îndepărtat decât pentru gazonul natural. Cu toate acestea, cu cât liniile sunt mai apropiate, cu atât terenul va fi golit mai repede.
Rata de drenaj va depinde, de asemenea, de adâncimea subsolului și de pantă scurgerilor, de obicei între 5% și 1%. Cu cât sunt amplasate mai mult canalele de scurgere, cu atât este mai lent timpul de răspuns inițial. În mod ideal, un teren sportiv, în special gazon sintetic, va fi utilizat numai pentru sport; totuși, dacă știți că vor avea loc alte activități și dacă acestea au posibilitatea de a pătrunde sau de a distruge gazonul, asigurați-vă că constructorul știe că sistemul de drenare trebuie să fie suficient de adânc pentru a-l proteja de eventualele deteriorări.

 

 

Lasă un răspuns.