4 motive pentru care bazele sportive ar trebui să treacă la LED-uri

Bazele sportive ar trebui să treacă la nocturna cu LED-uri dacă doresc să-și reducă semnificativ costurile de operare.
Bazele sportive universitare și profesionale sunt unice prin faptul că acestea sunt concepute pentru a oferi experiențe incredibile și de joc, sigure și compatibile cu industria, pentru sportivii lor. Cu toate acestea, facilitățile sportive împart ceva comun cu o facilitate comercială tipică: obiectivul lor principal este de a genera venituri. La fel cum o facilitate de producție trebuie să-și optimizeze procesul pentru a produce cea mai mare cantitate de produs de înaltă calitate la cel mai mic cost posibil, o facilitate sportivă care vinde bilete fanilor și publicitate sponsorilor, trebuie să reducă la minimum costurile operațiunilor sale pentru a maximiza profitul.

Posibilitatea de a reduce semnificativ costurile de operare prin modernizarea cu iluminare cu LED-uri și controale inteligente de iluminare este imensă și, totuși, Forbes afirmă că adoptarea LED-urilor la facilitățile sportive este încă de numai 5%. Proprietarii facilităților sportive care s-au transformat în iluminat cu LED-uri economisesc factura de energie cu pana la 75%!
Multe spații profesionale au adoptat deja iluminatul cu LED-uri.

Dacă încă mai utilizați pentru instalația dummneavoastră sportivă, becuri cu halogen sau infrastructuri fluorescente, iată care sunt 4 motive pentru care ar trebui să vă gândiți să faceți upgrade la iluminarea cu LED-uri:

1) Economii de energie
Proprietarii unor facilități sportive pun la îndoială cât de mult vor economisi de fapt prin transformarea în iluminat cu LED-uri și controale inteligente de iluminare. Există suficiente proiecte finalizate până la momentul de față, care dovedesc cantitatea semnificativă de economii de energie pe care le va furniza o iluminare cu LED-uri și un control inteligent al iluminării.

2) Economii de întreținere
Iluminarea în aceste facilități sportive este dificil de întreținut. Aceasta necesită închiderea completă sau parțială a instalației, protecția suprafeței de joc și lucrările care trebuie efectuate. Din cauza acestei dificultăți în accesarea și menținerea corpurilor de iluminat, multe facilități atletice își schimbă complet sistemul de iluminare atunci când doar o singură lumină este defectă. Prin alegerea nocturnelor cu LED, beneficiați de iluminare “fără întreținere”, care va dura 10 ani (sau mai mult, cu comenzi inteligente) fără a fi nevoie de întreținere.

3) Calitatea luminii livrate
O problemă comună a sistemele tradiționale de halogenuri metalice sau cu sisteme de iluminare fluorescente este faptul că producția de lumină și temperatura de culoare a luminii se degradează în câțiva ani. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, lămpile cu halogenuri metalice cu schimbare de culoare în această sală de gimnastică sunt dramatice, producând o varietate de lumină și o inconsecvență pe suprafața de joc.

LED-ul oferă o temperatură consistentă a culorii care nu se va degrada pe durata ciclului de viață al dispozitivului. Aceasta are ca rezultat o lumină mai bună, mai uniformă pentru sportivi și spectatori.

4) Controlul dinamic
O provocare cu halogenurile metalice vechi și luminile fluorescente este aceea că comenzile de iluminare scurtează ciclul de viață al lămpii, luând un sistem care este deja dificil de întreținut și crescând frecvența pe care o necesită întreținerea. Iluminarea cu LED-uri oferă beneficiul unic de îmbunătățire cu comenzile de iluminare – cu cât sistemul dvs. de iluminare cu LED-uri este mai luminos sau oprit, cu atât mai mult timp adăugați la viața utilizabilă. Un sistem inteligent de control al iluminatului poate aduce beneficii substanțiale și economii de cost la o instalație sportivă:

Programarea – facilitățile atletice au diferite programe și funcționează bine în afara orelor de lucru tipice. În multe cazuri, caracteristicile de funcționare variază în funcție de sezon. Pentru a maximiza economiile de energie, proprietarii pot utiliza controale pentru iluminat inteligente pentru a crea programe astfel încât iluminarea se porneste automat dimineața și se oprește sau se estompează în timpul activităților de seară.

Măsurarea intensității luminoase – LED-urile sunt construite pentru reglarea intensității luminoase. Într-o facilitate atletică gradul de ocupare variază  în mod semnificativ în funcție de zi și de anotimp. Cu senzori de ocupare și de vară, iluminatul poate răspunde dinamic la utilizarea spațiului și cantitatea de lumină disponibilă pe suprafața de joc.

Profiluri – Facilitățile sportive au cerințe specifice de iluminare pentru jocuri, practici și evenimente externe. Pentru a ușura utilizarea, un sistem inteligent de control al iluminării poate crea “profiluri” pentru aceste evenimente. În momentul evenimentului, profilul poate porni automat, iar iluminarea cu LED-uri își va ajusta randamentul pentru a se potrivi cu setările specifice de lumină necesare pentru acel eveniment.
Cu doar 5% din facilitățile sportive care adoptă LED-uri până în prezent, există o șansă extraordinară de a reduce costurile de operare și de a îmbunătăți calitatea luminii în aceste facilități prin modernizarea iluminarii cu LED-uri și controalele inteligente de iluminare.

Lasă un răspuns.