Recorduri mondiale de tenis

Recorduri mondiale tenis

Recordurile mondiale în tenis merg dincolo de jocul în sine și ține de versatilitatea mingilor și rachetelor de tenis. Săritura, echilibrul, învârtirea și jonglarea sunt toate caracteristici proeminente. Unele dintre aceste recorduri pot fi bătute, altele nu, însă, toate sunt recorduri la fel de impresionante.

Cele mai multe titluri la simplu

De-a lungul istoriei tenisului au existat multe legende ale tenisului, dar nimeni nu deține mai multe titluri ca Jimmy Connors, cu 1.256 de victorii și 109 titluri. Rodger Federer este în urmă cu 99 de titluri de carieră.
La feminin, recordul este deținut de Martina Navratilova. Ea a câștigat 167 de titluri WTA, cu 58 mai multe decât Connors și 99 mai multe decât actuala număr 1 mondial Serena Williams.
Cariera ei definește longevitatea, iar recordul ei ar putea fi greu de bătut în epoca modernă.

Cele mai multe titluri de Grand Slam

Masculin- Roger Federer a câștigat 20 de titluri de Grand Slam și încă mai joacă. Este urmat de marele Rafael Nadal cu 17 titluri.
Feminin – Margaret Court a câștigat 24 și este urmată de Serena Williams cu 23 de victorii de Grand Slam.

Cel mai în vârstă  jucător care ajunge numărul 1

Acesta este un record mondial în tenis, care poate fi greu de învins vreodată.
În februarie 2018, Roger Federer a devenit cel mai în vârstă jucător de tenis masculin clasat pe locul 1 din lume, la 36 de ani. El l-a depășit pe marele Andre Agassi, care avea 33 de ani când era nr. 1 în 2003.
Serena Williams este cea mai în vârstă femeie care a atins vreodată locul 1. Avea 35 de ani când a ocupat poziția numărul 1.

Cea mai rapidă servire

Viteza de servire de 263,4 km/h (163,7 mph) a fost înregistrată de australianul Sam Groth la un evenimentul ATP Challenger din Busan, Coreea de Sud, în mai 2012.
Cu toate acestea, Asociația Profesioniștilor în Tenis nu recunoaște în mod oficial înregistrările de viteză a serviciilor făcute în evenimentele din turneul Challenger din cauza lipsei de uniformitate a radarelor ale acestor turnee. John Isner deține recordul oficial al ATP pentru cel mai rapid serviciu la 253 km/h (157.2 mph).

Total săptămâni ca numărul 1 mondial

Masculin
Cu 310 săptămâni, Roger Federer deține recordurile pentru cele mai multe săptămâni totale la nr. 1 și cele mai multe săptămâni consecutive la nr. 1 – 237. Pete Sampras deține recordul pentru clasamentul nr. 1 la sfârșitul anului (șase, toate consecutive).
Feminin
Cu 377 de săptămâni, Steffi Graf a deținut cel mai mult recordul de numărul 1 mondial decât orice tenismen din istorie. Pentru a obține recordul lui Graf, Serena va trebui să rămână pe locul 1 mondial mult timp!

Cel mai lung meci

În rundă de deschidere a turneului de la Wimbledon din 2010, John Isner l-a învins pe Nicolas Mahut cu 6-4, 3-6, 6-7 (7-9), 7-6 (7-3), 70-68 în 11 ore și cinci minute. Meciul a durat atât de mult, încât a trebuit să fie prelungit pe o durata de 3 zile. Isner a făcut parte și din cea mai lungă semifinală din istoria tenisului. Meciul său cu Kevin Anderson la Wimbledon 2018 a durat 6 ore și 36 de minute.

Lasă un răspuns.