SPECIALIST VIDEO – Care sunt dimensiunile unui teren de fotbal și minifotbal?

Astăzi voi răspunde unei întrebări care ar trebui pusă de fiecare proprietar ce își dorește să inițieze construcția unui teren de fotbal.
Probabil vă este cunoscut următorul scenariu:
Echipa favorită joacă un meci important pe un teren de fotbal, obișnuit, am spune noi, într-o după-amiază de sâmbătă. După câteva minute intense  de joc, jucătorii par a fi sleiti de puteri. Probabil i-am numi leneși și neantrenați.
Dar știați că nu toate terenurile au aceleași dimensiuni? V-ați gândit că acești jucători care credeți că sunt leneși nu sunt de fapt obișnuiți să acopere atât de mult teren, deoarece suprafața de joc pe care o au acum este semnificativ diferită în dimensiunile sale față de cea din terenul pe care ei se antrenează. Astăzi vom explica cum este posibil că terenurile să fie atât de diferite și ce diferența face în meciul pe care îl urmăriți.

Deci, care sunt dimensiune oficiale ale terenurilor de fotbal?
În conformitate cu regulile FIFA, lungimea standard a unui teren de fotbal ar trebui să fie între 90-120 de metri, în timp ce lățimea să trebuie să fie cuprinsă între 45-90 de metri.


Pentru meciurile oficiale sau competiții internaționale, FIFA a stabilit măsurători minime ale terenului de fotbal la 64m x 100m și maxim la 75m x 110m.

Pe lângă aceste dimensiuni, pe terenul de fotbal trebuie lăsat un spaţiu de siguranţă de minim:
• 2,5 m pe laturile lungi
• 6 m pe laturile scurte, în spatele porților.
Prin urmare, noi recomandăm o dimensiune a terenului de fotbal de 117 x 73 m (dimensiunile U.E.F.A).

Dimensiuni terenuri de minifotbal pentru jocuri 6 x 6, 7 x 7, 8 x 8, 9 x 9 jucători
În ceea ce privesc alte dimensiuni ale terenului de minifotbal, FIFA nu a publicat nici o dimensiune oficială. Practic, aceste terenuri sunt construite folosind dimensiuni proporționale pentru a permite un joc confortabil pentru jucători. În general, acestea ar fi măsurătorile pe care le recomandăm:

Tip terenuri minifotbal Dimensiuni Minime Dimensiuni Maxime
6 x 6  20m x 40m 25m x 45m
7 x 7  25m x 45m 30m x 50m
8 x 8  30m x 50m 40mx 60m
9 x 9  40m x 60m 50m x 80m

Toate terenurile de fotbal indiferent de mărime trebuie să fie dreptunghiulare. În mod normal, se recomandă ca lățimea să fie de 3/4 din lungime, astfel încât jocul să aibă cel mai bun raport de joc. Înainte de a începe construcția unui teren de fotbal, trebuie să stabiliți dimensiunea finală a terenului, în funcție de mărimea disponibilă a terenului pe care doriți să-l construiți.

Am pus toate aceste lucruri și într-un video explicit pe care vă invit să îl urmăriți mai jos.

Lasă un răspuns.