Terenurile de minifotbal şi beneficiile acestora pentru jucători, beneficiari şi comunităţi

Înţelegerea a ceea ce constituie un teren de minifotbal, diferă de la o ţară la alta, dar, în general, poate fi definită ca o suprafaţă de joc mai mică, de dimensiuni reduse – fie în interior, fie în aer liber – pe care pot fi jucate jocuri de fotbal.
Jocurile de fotbal pe terenurile de minifotbal, sunt jucate cu echipe mai mici de 11 jucători. Formatul poate diferi în funcţie de cerinţele tehnice, dar în general va fi 4 x 4, 5 x 5, 7 x 7 sau 9 x 9, în funcţie de grupa de vârstă.
În ceea ce priveşte mărimea, majoritatea terenurilor de minifotbal, au o lungime cuprinsă între 20m şi 55m şi lăţime de 15m şi 37m. Facilităţile din această categorie de terenuri sportive, pot varia în funcţie de tipul instalaţiei, configuraţia şi tipul de suprafaţă, printre alţi factori.

Dezvoltare vs. relaxare – Terenurile de minifotbal sunt utilizate pentru toate nivelele de fotbal, pentru antrenamente şi meciuri competitive.

Beneficiile terenurilor de minifotbal
Terenurile de minifotbal oferă o varietate de beneficii într-o gamă largă de zone şi domenii.

Beneficii pentru jucători
Terenurile de minifotbal favorizează dezvoltarea tehnică a jucătorilor de toate nivelele şi vârstele, de la baza şi participarea recreativă, la dezvoltarea avansată a elitelor. În special, terenurile de minifotbal, oferă grupurilor de vârstă mai tânăra, un mediu bun în care să se bucure de joc şi să-şi dezvolte abilităţile.

Acest tip de terenuri sportive sunt ideale pentru învăţare şi formare: prin participarea la exerciţii practice, rutine şi jocuri pe terenurile de minifotbal, jucătorii vor dezvoltă abilităţi care pot fi aplicate în meciuri pe terenurile de dimensiune completă. Pe terenurile de minifotbal, jucătorii sunt mai implicaţi în joc, atât în ​​situaţii de atac, cât şi în cel defensiv. Această implicare intensă este esenţială pentru învăţarea jocului şi dezvoltarea tehnicii.

Pe terenurile de minifobal:

• Jucătorii ating mingea de cinci ori mai des în meciurile de 4 la 4 şi cu 50% mai mult în meciuri de 7 la 7

• Jucătorii sunt implicaţi în faze de 1 la 1, de trei ori mai des în meciurile de 4 la 4 şi de două ori în meciurile de 7 la 7.

• Jucătorii au mai multe şanse de a înscrie, golurile fiind înscrise, în medie, la fiecare două minute în meciurile 4 la 4 şi la fiecare 4 minute în meciurile de 7 la 7.

Beneficii pentru părţile interesate
Terenurile sportive sunt esenţiale pentru dezvoltarea jocului. Pentru a îmbunătăţi calitatea şi cantitatea de fotbal dintr-o zonă, numărul de suprafeţe de joc trebuie să crească. Terenurile sportive de dimensiuni mai mici, aşa cum sunt terenurile de minifotbal, sunt mai ieftine pentru instalare şi operare decât suprafeţele de dimensiune mare, făcându-le o soluţie eficientă din punct de vedere al cererii pentru facilităţile de fotbal. Deseori, pot fi instalate mai multe terenuri de minifotbal la acelaşi cost ca un singur teren de sport de dimensiune standard.
Găsirea unui teren adecvat pentru a dezvolta un teren de fotbal de dimensiune completă poate fi dificilă, în special în zonele metropolitane dens populate (care au adesea cea mai mare nevoie de facilităţi de fotbal) sau în ţări cu terenuri adecvate limitate.

Terenurile de minifotbal, totuşi, pot fi localizate într-o varietate de setări, inclusiv:

• Şcoli

• Centre tehnice naţionale şi regionale

• Zone urbane construite (de exemplu, acoperişuri)

• Cluburi şi baze sportive

• Spaţii de recreere

• Parcurile şi facilităţile municipale

Sprijină creşterea participării prin intermediul terenurilor de minifotbal
Terenurile de minifotbal pot avea un impact pozitiv asupra participării la recreaţie, oferind jucătorilor din toate categoriile, posibilitatea de a juca acest joc. Acestea sprijină jocul informal, făcând jocul accesibil mai multor grupuri:

Necesită mai puţini jucători: este mai uşor să se adune 8 sau 10 jucători pentru un meci cu o latură mică de 22m pentru un joc de dimensiune completă.

Mai puţin intimidante: terenurile de minifotbal sunt mai atrăgătoare pentru jucătorii de diferite niveluri şi abilităţi fitness.

Mediu sigur: terenurile de minifotbal oferă medii sigure şi atractive pentru jucători.

Accesibilitate: terenurile de minifotbal pot fi localizate în inima comunităţii, maximizând accesibilitatea.

Cost redus: costurile de instalare şi de funcţionare mai mici asigură accesul pe terenurile de minifotbal ​​la preţuri accesibile.

Pe lângă promovarea participării generale, eliminarea acestor bariere în calea participării, facilitează accesul la fotbal pentru grupurile ţintă, inclusiv pentru grupurile de vârstă tinere.

Beneficii sociale şi comunitare
Terenurile de minifotbal pot sprijini, de asemenea, o serie de nevoi sociale şi comunitare. Accesibilitatea terenurilor de minifotbal la o gamă largă de grupuri sociale poate avea următoarele beneficii:

• Dezvoltarea relaţiilor dintre pasionaţii de fotbal, comunitatea locală şi organele guvernamentale

• Promovarea incluziunii sociale şi a dezvoltării personale

• Prevenirea delincvenţei şi a infractorilor în rândul tinerilor

• Servirea ca un catalizator pentru reînnoirea urbană

• Combaterea obezităţii şi a altor probleme legate de sănătate

Atlas Sport construieşte terenuri de minifotbal la dimensiunile solicitate de contractor. Pentru o ofertă personalizată, vă rugăm să folosiţi configuratorul din prima pagină a site-ului nostru, sau scrieţi-ne un email pe office@atlassport.ro

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!