Terenurile de tenis: dimensiuni și marcaje

Dimensiuni teren de tenis

Pentru a fi la curent cu cerințele pentru dimensiuni teren de tenis, citiți articolul de mai jos:

Suprafata

Suprafața terenului are o mulțime de materiale din care poate fi făcută. De exemplu, puteți găsi terenuri de zgură, terenuri de gazon, terenuri de asfalt, etc.
Deci, cât de mare este un teren de tenis?
Dimensiunile sunt reglementate de ITF. Terenul trebuie să fie dreptunghiular și să aibă lungimea de  23,77 metri. Pentru un meci simplu, lățimea terenului este de 8,23 metri, iar dublele au o lățime de 10,97 metri.

Fileul

Fileul servește ca un obstacol în jocul de tenis. Acesta este, de obicei, de 1,07 metri înălțime. În centru, este de 0.91 metri.  Stâlpii fileului sunt, de asemenea, foarte interesanti. Plasa însăși trebuie să umple întregul spațiu dintre cele două stâlpi și trebuie să aibă ochiurile strânse care să nu permite mingei să treacă prin ele. Dacă se joacă un joc dublu, stâlpii trebuie să se afle la 0.91 metri de linia de dublu. Totodata, un joc single trebuie plasat la aceeași distanță, dar în afara liniilor de simplu.
Ori de câte ori jucați un joc și utilizați un fileu pentru duble, fileurile trebuie să fie de 1,07 metri înălțime și trebuie să le plasațe la 0.91 metri de liniile simple.

Liniile

Linile de tenis sunt o parte importantă a jocului, dar care este scopul fiecăreia? Ei bine, ultima linie din lateral este numită linia de fund sau linia de bază. Liniile pe care le vedeți pe lături sunt numite, linii de margini.
Linia de serviciu este prezentă pe ambele părți ale unui teren de tenis și se află între margini și paralel cu locul în care este plasată. Linia de serviciu poate fi  la 6,4 metri de plasă. Între linia de serviciu și fileu, este împărțită în două părți, facând casetele de serviciu.

dimensiuni teren de tenis

4 Commentarii

 1. SARBU TUDOR

  in data de 07/01/2021 la 8:08 am - Răspunde

  Buna ziua,ma intereseaza construirea unui teren de tenis ,CU ZGURA la 20 km de BUCURESTI.
  Care ar fii costurile?

 2. Savulescu Petre

  in data de 21/09/2021 la 2:48 pm - Răspunde

  Sunt interesat de construirea unui teren de tenis pe zgura,fara imprejmuire. Care este pretul extimativ ? Pretul unui teren pe iarba este mai mic tot fara impejmuire ?

  • ATLAS SPORT

   in data de 27/09/2021 la 5:43 am - Răspunde

   Buna ziua! Va rugam sa ne contactati la oricare din numerele de telefon 0755085354 | 0728272505. Veti fi preluat de catre unul din colegii nostri. Multumim mult! O zi placuta!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport


Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!