Terenurile de tenis: dimensiuni și marcaje

Dacă sunteți un jucător de tenis sau doar un începător care este interesat de joc, este posibil să nu vă gândiți prea mult la terenul pe care jucați. După cum se dovedește, terenul de tenis este destul de fascinant. Iată câteva fapte amuzante despre faimosul teren de tenis.

Suprafata
Suprafața terenului are o mulțime de materiale din care poate fi făcută. Puteți găsi terenuri de zgură, terenuri de gazon, terenuri de asfalt, etc.
Deci, cât de mare este un teren de tenis?
Dimensiunile sunt reglementate de ITF. Terenul trebuie să fie dreptunghiular și să aibă lungimea de  23,77 metri. Pentru un meci simplu, lățimea terenului este de 8,23 metri, iar dublele au o lățime de 10,97 metri.

Fileul
Fileul servește ca un obstacol în jocul de tenis. Acesta este, de obicei, de 1,07 metri înălțime. În centru, este de 0.91 metri.  Stâlpii fileului sunt, de asemenea, foarte interesantă. Plasa însăși trebuie să umple întregul spațiu dintre cele două stâlpi și trebuie să aibă ochiurile strânse care să nu permite mingei să treacă prin ele. Dacă se joacă un joc dublu, stâlpii trebuie să se afle la 0.91 metri de linia de dublu. Un joc single trebuie plasat la aceeași distanță, dar în afara liniilor de simplu.
Ori de câte ori jucați un joc și utilizați un fileu pentru duble, fileurile trebuie să fie de 1,07 metri înălțime și trebuie să le plasațe la 0.91 metri de liniile simple.

Liniile
Linile de tenis sunt o parte importantă a jocului, dar care este scopul fiecăreia? Ei bine, ultima linie din lateral este numită linia de fund sau linia de bază. Liniile pe care le vedeți pe lături sunt numite, linii de margini.
Linia de serviciu este prezentă pe ambele părți ale unui teren de tenis și se află între margini și paralel cu locul în care este plasată. Linia de serviciu poate fi  la 6,4 metri de plasă. Între linia de serviciu și fileu, este împărțită în două părți, facând casetele de serviciu.

Lasă un răspuns.