10 semne că ar trebui să investiţi într-un gazon artificial pentru terenul de sport

Gazonul natural nu mai arată ca atunci când l-aţi instalat? Costurile de întreţinere cresc de la an la an? Simţiţi că este o bătălie pierdută să încercaţi recuperarea acestuia? Atunci, este timpul să luaţi în considerare înlocuirea suprafeţei de gazon natural, cu gazon artificial. Iată 10 semne care vă pot indica faptul că ar trebui să investiţi într-un teren cu gazon artificial.

1. Gazonul nu mai poate rezista tot sezonul
Sunteţi nevoiţi să reînsămânţaţi în mod regulat? Gazonul natural arată ca după război, cu murdărie şi iarbă maro în mijlocul sezonului? Cheltuiţi mai mult pe costurile de întreţinere decât aţi făcut-o acum câţiva ani? Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este “da”, atunci este timpul să admiteţi că gazonul a ajuns la sfârşitul utilităţii sale şi să începeţi să luaţi în considerare alternativele.

Teren gazon natural

2. Evitaţi jocurile din cauza condiţiilor precare ale terenului
De câte ori aţi fost nevoit să mutaţi jocurile de fotbal sau tenis în interior din cauza gazonului umed sau plin de noroi? Ploaia şi dezgheţul pot lăsa gazonul natural poros şi imposibil de jucat, chiar şi pentru câteva zile, scurtând potenţial sezon de joc şi având impact asupra desfăşurării competiţiilor sportive. Petele “chele” de pe gazon fac, de asemenea, o impresie publică proastă, iar un gazon care încearcă să crească nu va mai fi verde, din nou, dacă continuaţi să jucaţi pe el.

Teren gazon natural

3. Plătiţi sume mari pentru apă
Când este ultima dată când aţi comparat cea mai recentă factură de apă cu factura din aceeaşi lună a anului trecut? Acum trei ani? Acum cinci ani? Dacă plătiţi mai mult pentru apă, asta înseamnă că irigaţi mai mult, cel mai probabil pentru că încercaţi să reînviaţi un gazon natural, care este prea des folosit şi aflat în imposibilitatea de a ţine pasul cu toate activităţile pe care le găzduieşte.

Intretinere teren cu gazon

4. Refuzaţi oportunităţi de închiriere a terenului
Aţi fost vreodată nevoiţi să spuneţi “nu” organizaţiilor care doresc să închirieze terenul vostru pentru competiţii sportive sau evenimente speciale? În caz afirmativ, care a fost motivul? Dacă motivul a fost faptul că gazonul nu este în măsură să reziste utilizării sau terenul este închis pentru reparaţii sau întreţinere, gândiţi-vă cât de mult vă costă aceste refuzuri în ceea ce priveşte veniturile suplimentare, ale propriei organizaţii.

5. Trebuie să tundeţi constant gazonul natural
Ştiţi pe cineva căruia îi place acest proces – mai ales dacă trebuie să fie făcut în mijlocul unui sezon? Nu există nici o garanţie că noul gazon va prinde rădăcini şi va rezolva problemele capacităţii de joc ale terenului. Nu ar fi mai bine să nu mai trebuiască să vă faceţi griji cu privire la păstrarea gazonului verde şi bogat?

tuns gazon

6. O mare parte din buget este dedicat întreţinerii terenului
La fel cum vă sugeram să faceţi cu facturile de apă (punctul 3), comparaţi şi bugetele anuale de întreţinere a gazonului dn ultimii câţiva ani. Aţi fost nevoit să alocaţi din ce în ce mai mulţi bani pentru întreţinere şi provizii? O suprafaţă cu gazon artificial reduce semnificativ (dar nu în totalitate), eforturile şi costurile de întreţinere.

7. Terenul este rezervat numai pentru jocurile pe timpul nopţii
Încercaţi tot mai mult să reduceţi costurile de întreţinere şi activitatea pe teren, cerând echipelor ce utilizează terenul să caute un alt loc pentru antrenamente?
Acesta este un semn sigur că gazonul cere să fie schimbat; prin limitarea sau interzicerea utilizării, doar prelungiţi inevitabilul până când gazonul devine complet imposibil de utilizat.

8. Închideţi terenul dacă plouă afară
Cât de des plouă în comunitatea din care faceţi parte? Există cantităţi mari de ninsoare? Un teren umed este un motiv major pentru care terenurile sportive sunt închise. Dacă controlul apei şi canalizarea au devenit o problemă tot mai mare, terenul şi-ar putea literalmente atinge punctul de saturaţie.

9. Apar probleme ale jucătorilor
Sportivii care joacă pe teren, cad sau pierd tracţiune? Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui teren sintetic este poziţia sigură pe care o oferă. Nenumăraţi jucători şi echipe de fotbal care folosesc gazon artificial au raportat o tracţiune sporită şi un control mai bun al corpului pe terenurile sintetice.

10. Mai multe leziuni decât în mod obişnuit
Sunt alunecările şi căderile şi accidentările în creştere? Un teren aflat într-o stare proastă este o invitaţie deschisă pentru jucători că să fie răniţi. Cercetătorii susţin că leziunile, inclusiv loviturile, apar mai frecvent pe gazonul natural decât pe cel artificial.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!