De ce apar fisurile și crăpăturile pe terenul de tenis hard?

Jucătorii de tenis urăsc fisurile pe terenurile de tenis pe care joacă. Îi putem învinui? Nicidecum. O fisură mare pe terenul de tenis nu este doar o problemă estetic, ci și o problemă de siguranță. Nimeni nu vrea să se împiedice, să cadă și să-și rupă glezna, din cauză că suprafața terenului de tenis a fost fisurată. Dar  câteodată, acest lucru se întâmplă și asta nu este bine. De ce se crapă terenurile de tenis?
În general, terenurile de tenis cu suprafață dură sunt realizate din asfalt sau beton, similare drumurilor și șoselelor noastre. Ele pot dezvoltă fisuri de suprafață sau fisuri structurale.

Terenuri de tenis din asfalt
Terenurile din asfalt se crapă deoarece suprafață de joc devine fragilă în timp. Șoselele și drumurile de acces, primesc greutatea aproape constantă a traficului și a vehiculelor, ceea ce ajută la menținerea plăcii asfaltice, întârziind dezvoltarea fisurilor.
Terenurile de tenis, pe de altă parte, au doar un trafic ușor al jucătorilor, astfel încât acestea sunt mai predispuse la fisuri. Dacă și când terenul se schimbă, atunci se pot dezvoltă fisuri cauate de apă din zilele ploioase sau de gheață. Crăpăturile devin mai mari atunci când apă îngheață și apoi se topește în interiorul lor. Modificările extreme ale temperaturii pot ajuta, de asemenea, apariția fisurilor.
Alți factori includ calitatea și compoziția finală a materialelor utilizate în construcția terenului de tenis- amestecurile de calitate inferioară nu durează atâta timp cât clienții ar spera.

Terenuri de tenis din beton
În comparație cu asfaltul, betonul este o substanță mai dificilă, astfel încât este mai puțin probabil să se crape. Cu toate acestea, există și în cazul lui, șanse ca se crape în cele din urmă.
Cu toate acestea, dacă se utilizează beton post-tensionat, forța de compresie aplicată pe placă de beton ajută la prevenirea fisurilor.  Când acestea vor apărea, pot fi tratate proactiv, astfel încât să nu li se permită să se extindă și să provoace pagube pe întreaga suprafață a unei terenului.
Dacă aveți de-a face cu fisuri pe terenul dvs. de tenis și doriți o soluție mai bună, contactați echipa Atlas Sport.

Lasă un răspuns.