3 concepții greșite privind iluminarea cu LED-uri

Dacă sunteți proprietari și deținători de facilități sportive de orice dimensiune, ar trebui să luați în considerare trecerea de la iluminatul tradițional la iluminatul sportiv de ultimă oră cu LED-uri eficiente și controlabile. Chiar dacă luminile cu LED-uri servesc aceluiași scop ca produsele de iluminat vechi, progresele tehnologice au făcut ca vechile cerințe de proiectare să fie învechite.
Iată 3 concepții greșite privind cerințele pentru iluminarea cu LED-uri pentru instalațiile sportive.

Telecomanda nu este necesară
De peste 50 de ani, iluminatul sportiv a fost alimentat de o sursă de alimentare de la distanță, denumit balast. Convingerea a fost că un balast la distanță la nivelul solului era mai convenabil pentru întreținerea necesară, iar greutatea adăugată a balasturilor montate pe stalpiar avea un impact negativ asupra infrastructurii.
Aceste preocupări nu mai sunt valabile. Practic, iluminatul sportiv cu LED-uri nu necesită întreținere și corpuri de iluminat cu LED , având un driver încorporat sunt ceva obișnuit.
Deoarece mulți operatori fac trecerea la LED-uri pentru a economisi costurile energiei, balastul de la distanță este contraproductiv, deoarece este nevoie de o putere suplimentară pentru a compensa distanța dintre balast și sursă de lumină.
O sursă de alimentare cu telecomanda/balast adaugă costuri operaționale la un sistem de iluminare cu LED-uri și – previne funcționalitatea, cum ar fi intervalele de dimensiuni complete și permiterea scenelor de divertisment.

Direct versus reflectorizant
Produsele de iluminat sportive vechi sunt ușor de recunoscut de către invelitoarele mari care ajută la redirecționarea luminii, prin reflecție, la suprafața de joc și controlul strălucirii. Datorită limitărilor tehnologice, capota a fost un instrument important pentru a reflecta lumina asupra suprafeței de joc. Dar cu iluminarea digitală cu LED-uri, inginerii pot direcționa acum lumina prin optica internă de refracție. În timp ce iluminarea reflectorizantă redirecționează lumina spre suprafața de joc, luminile de refracție sunt modulate cu precizie internă, pentru a controla în mod constant strălucirea și deversarea de luminca. în timp ce sunt livrate direct și eficient pe suprafața de joc.

Sindromul reparator Maytag
Precizia și fiabilitatea iluminatului sportiv cu LED-uri au făcut ca garanțiile extinse de 25 de ani să fie de domeniul trecutului, ca și tehnologia pe care o înlocuiesc. Garanțiile extinse adaugă costuri inutile, deoarece tehnologia LED elimină practic nevoia de “întreținere de rutină”. Și așa cum mulți consumatori au experimentat garanțiile extinse , există multe excluderi care protejează producătorul mai mult decât clientul.
Dacă un producător de iluminat sportiv cu LED-uri se mândrește cu garanție extinsă, întrebați-vă dacă există o lipsă de încredere în produsul lor, o lipsă de înțelegere a tehnologiei sau o lipsă de respect față de costurile dvs.

Lasă un răspuns.