Instalații nocturne

În construcţia terenurilor sportive, instalaţiile de noctură ocupă un rol foarte important.
Instalarea unei nocturne, a unui sistem de iluminat pe terenul sportiv, oferă o mulţime de beneficii jucătorilor și fanilor, incluzând siguranţa sportivilor, posibilitatea unui program flexibil pentru joc sau îmbunătăţirea experienţei suporterilor.
Instalaţiile de nocturnă ale terenurilor sportive prelungesc timpul de joc, atât în perioada de vară, cât şi pe perioada iernii în special, când ziua este mai scurtă.
În realizarea nocturnelor pentru terenuri sportive, se folosesc: stâlpi de nocturnă, (diferite dimensiuni şi înălţimi), proiectoare cu bec sau cu LED, tablou de comandă şi cablajul aferent.
Numărul de reflectoare necesar pentru instalaţiile de nocturnă, se stabileşte şi se personalizează în funcţie de suprafaţa aferentă fiecărui teren sportiv. Se recomandă utilizarea proiectoarelor de 400W cu becuri cu iodura metalică sau a proiectoarelor LED, foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie.
Pentru reducerea efectului de orbire, instalaţiile de nocturnă se vor instala pe stâlpi de minim 4 m, în funcţie de dimensiunile terenului sportiv.

NOCTURNĂ CU PROIECTOARE HALOGEN SAU LED

Diferenţele între o nocturnă clasică şi o nocturnă cu LED sunt foarte mari, toate avantajele fiind în favoarea LED-urilor.

• nocturna cu LED consumă doar 30% din energia consumată de o nocturnă clasică
• lămpile se aprind direct la putere şi luminozitate maximă
• au durata de viaţă de 30 ani
• diferenţa de pret dintre LED si Halogen se amortizează într-un timp relativ scurt.

NOCTURNA CU LED are o durată de viaţă mult mai mare, fiind astfel o investiţie mult mai rentabilă decât nocturnele clasice.

NOCTURNĂ CU PANOURI SOLARE:

Atlas Sport oferă sisteme speciale de NOCTURNĂ CU PANOURI SOLARE ŞI PROIECTOARE LED. Acest sistem poate fi montat în orice loc, fără să fie necesară branşarea la reţeaua de energie electrică.
Astfel, puteţi avea un teren de sport extrem de bine luminat oriunde. Un alt mare avantaj al nocturnei cu panouri solare şi proiectoare LED este acela că reduce costurile cu energia electrică la zero!!

Atlas Sport oferă soluţii de instalaţii de nocturnă pentru terenuri sportive, cu randament luminos ridicat, durabilitate mare şi întreţinere uşoară.
Calculul luminotehnic este efectuat cu softuri specifice menite să îmbunătăţească şi să aducă dimensionarea şi calitatea sistemului de iluminat.
În activitatea societăţii noastre, este inclusă executarea instalaţiilor de iluminat exterior: – zona sportivă – aşadar aşteptăm solicitările dumneavoastră.

Puteţi vedea proiectele realizate de Atlas Sport pentru diferite primării, instituţii, şcoli, aici: https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!