5 avantaje ale terenurilor multisport acoperite

Practicarea sportului este o modalitate excelenta de a va mentine in forma si sanatosi, de socializare si de distractie. Cu toate acestea, pentru a profita la maximum, oamenii trebuie sa practice sportul in mod regulat – si pentru a fi motivati, trebuie sa se bucure pe deplin de aceasta experienta. Acest lucru poate fi realizat numai daca sunt capabili sa joace sportul preferat in confort si siguranta, la un moment si un loc convenabil. Cand oamenii pot practica orice sport doresc, in orice moment al anului, intr-un mediu optim, cu siguranta aleg sa frecventeze baza sportiva care le ofera experienta placuta.

In ciuda numeroaselor avantaje ale facilitatilor sportive in aer liber, cum ar fi spatiul si lumina naturala, complexele interioare ofera solutii de jocuri sportive mai eficiente – oamenii nu trebuie sa renunte la jocuri din cauza vremii si pot juca confortabil intr-un mediu sigur, climatizat.

 

Sa aruncam o privire la unele dintre cele mai mari beneficii ale terenurilor sportive interioare si sa aflam de ce pot fi o optiune mai buna decat terenurile in aer liber:

 • Functional pe tot parcursul anului: cel mai evident avantaj al terenurilor sportive interioare este utilitatea lor in orice moment, in orice conditii meteorologice. Mediul interior, controlat de clima, permite practicarea sporturilor pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Jocul sau antrenamentul in conditii extreme de temperatura este dificil – uneori, chiar imposibil. Ploile torentiale, zapada abundenta, ceata densa, vantul puternic, chiar caldura excesiva si temperaturile extreme duc la anularea sau reprogramarea jocului sau a antrenamentelor. Aceasta nu este niciodata o problema cu terenurile acoperite- un complex sportiv interior poate gazdui jocuri si activitati chiar si in cele mai reci zile sau in timpul ploilor torentiale. Meciurile si antrenamentele nu vor fi anulate din cauza ploii, a zapezii sau a frigului sub zero grade. Oricat de neplacuta ar fi vremea, un spatiu interior asigura temperaturi confortabile si iluminare suficienta. 
 • Confortabil: un teren sportiv interior este un spatiu confortabil pe care se pot juca diferite tipuri de sporturi
  – ofera un mediu controlat de clima, cu conditii de joc superioare si diverse facilitati utile
  – controlul climatului asigura temperatura interioara placuta pe tot parcursul anului
  – jucatorii si spectatorii se pot bucura de sporturile preferate fara a se ingrijora. Caldura, frigul si vantul nu prezinta niciun inconvenient. Sistemele de iluminat eficiente ofera o lumina constanta adecvata in orice moment, astfel incat oamenii sa se poata juca chiar seara tarziu si pe vreme mohorata. Ca bonus, sportivii si spectatorii nu vor fi niciodata deranjati de lumina soarelui orbitoare sau de orbire. Conditiile de joc in complexele sportive moderne de interior le depasesc cu mult pe cele din instalatiile in aer liber – suprafetele sportive uniforme, bine intretinute, echipamentele de ultima generatie si mediul stimulant au ca rezultat performante mai mari si satisfactie personala.

 • Sigur: pe langa confort si practicitate, spatiile sportive interioare ofera jucatorilor o siguranta de neegalat: nu exista riscul de a fi supraincalzit, ars de soare sau ud de ploile neprevazute, nu exista riscul de a raci din cauza vantului rece sau a temperaturilor scazute, nu exista riscul de alunecare pe noroi sau resturi sau sa va raniti pe pietre ascutite in cazul unei caderi. Sistemele de pardoseala ale terenurilor interioare de calitate au o absorbtie excelenta a socurilor si rezistenta la alunecare si indeplinesc toate standardele de tractiune, rotatie, abraziune a suprafetei. Sunt rezistente si ofera mai multa amortizare si protectie jucatorilor. Pardoselile din cauciuc, in special, sunt considerate pe scara larga cele mai sigure posibile. 
 • Usor de intretinut: terenurile interioare sunt protejate de multiple elemente si sunt supuse la mai putina uzura decat terenurile exterioare supuse zapezii, ghetii, ploii, vanturilor puternice, caldurii arzatoare si temperaturilor sub zero. Conditiile meteo dure si care se schimba frecvent in aer liber fac ca asfaltul, betonul si chiar gazonul artificial sa se deterioreze in timp, astfel incat reparatii costisitoare sau inlocuiri totale devin necesare dupa doar cativa ani de utilizare. Un teren sportiv interior nu se deterioreaza si nu necesita la fel de multa intretinere. 
 • Versatil: in plus, fata de furnizarea unui spatiu interior adecvat pentru diverse activitati sportive, un teren sportiv modern interior serveste ca facilitate de recreere multifunctionala si centru comunitar plin de viata. De un teren sportiv interior beneficiaza nu numai sportivii si pasionatii de sport, ci si intreaga societate – raspunde nevoilor comunitatii, ajuta oamenii sa socializeze, are un impact pozitiv asupra dezvoltarii sporturilor din regiune si ofera oportunitati excelente tuturor celor care doresc sa practice sporturi.

Terenurile sportive interioare rezolva toate problemele si limitarile inerente ale terenurilor in aer liber – permit oamenilor sa se joace in mod regulat fara sa se ingrijoreze de conditiile meteorologice si economisesc proprietarilor acestor baze o multime de bani pentru intretinere. Siguranta si confortul complexelor si conditiile superioare de joc pe care le ofera atrag sportivi din toate varstele si din toate categoriile sociale, astfel incat terenurile sunt intotdeauna ocupate si prospere.
Vezi aici proiectele noastre de terenuri sportive acoperite: https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/

Lasă un răspuns.