Avantaje cauciuc tip tartan pentru pistele de atletism

* Întreținere redusă
Deși pistele din gazon, zgură și nisip, s-au dovedit a fi o afacere low-cost inițial, menținerea acestor suprafețe naturale a implicat o avalanșă de investiții, care rezultă în supra-cheltuieli.
În timp ce pistele de atletism din tartan sau poliuretan au un cost inițial mai ridicat de instalare, acestea nu necesită întreținere frecventă și sunt durabile timp de cel puțîn 10 ani. De asemenea, refacerea suprafeței pistei se poate extinde și mai mult, până la 15 ani sau peste.

* Risc redus de leziuni
Când comparăm o pistă de atletism din cauciuc tip tartan cu una din beton sau asfalt, prima se dovedește o opțiune mai bună pentru picioarele sportivilor. Pistele asfaltate sunt mai susceptibile de a provoca fracturi  și leziuni sportivilor, deoarece suprafața dură pune o presiune excesivă asupra mușchilor picioarelor, oaselor și tendoanelor, ceea ce nu se întâmplă și cu suprafață mai moale a pistei din cauciuc tip tartan. 

* Viteză îmbunătățită

Pistele de atletism din cauciuc tip tartan realizate de Atlas Sport separă tracțiunea și șocul absorbant în două straturi. Stratul de sus este stratul rezistent la alunecare care nu necesită penetrarea suprafeței cu crampoanele alergătorului, rezultând o aderență mai bună.
Acest lucru reduce timpul penetrării și retragerii sportivului, prin urmare, creșterea performanțelor. Pentru un sprinter, timpul de reacție este vital în timp ce aleargă.
Cu cât timpul de reacție este mai rapid cu atât mai mare este revenirea de energie pentru piciorul alergătorului.
Suprafețele sportive din cauciuc tip tartan se dilată și contractă suficient de repede pentru a acționa ca o trambulină, oferind energie alergătorului pentru următorul lui pas.
Acest lucru în cele din urmă crește viteza și îmbunătățește performanțele sale.

Detalii tehnice
Pentru a se instala pardoseala din cauciuc tip tartan pentru o pistă de atletism, este necesară o placă din beton armat cu o planeitate impecabilă, sau un covor asfaltic, care folosește ca strat suport pentru pardoseala din tartan.

Lasă un răspuns.