Instalarea unui teren de tenis – puncte cheie pentru personalizarea terenului (II)

Suprafaţa
Odată ce suprafaţa terenului este instalată, veţi avea nevoie de câteva elemente pentru a putea da drumul la joc. Iluminatul, împrejmuirea, umbrire, tabelele de marcaj şi amenajarea teritoriului suplimentar sunt recomandări populare pentru terenurile de tenis.

Împrejmuirea
Împrejmuirea este o parte destul de importantă a oricărui teren de tenis, cu excepţia cazului în care doriţi să vă petreceţi cea mai mare parte a timpului alergând după mingi.
Pentru terenurile dure, se recomandă un gard de 10 metri. Pentru terenuri de zgură şi gazon, puteţi “scăpa” cu un gard înalt de 8 metri, deoarece aceste suprafeţe creează sărituri mai lente ale mingei. Există câteva opţiuni de împrejmuire a terenului de tenis, de la lanţ la plaăa, ţesătură, în funcţie de estetică şi bugetul dvs.
Împrejmuirea cu plasă din nailon sau din polipropilenă, este o opţiune ideală, acestea întinzându-se de-a lungul unui sistem de stâlpi din lemn sau metal. Ea este flexibilă şi a fost folosită de ani de zile la terenurile de golf şi stadioanele de baseball. Este mai accesibilă decât alte opţiuni.

Umbrele de protecţie
Este bine să aveţi un loc în care să scăpaţi de soare şi să vă răcoriţi după un meci intens. Adăposturile pot fi construite pe terenul de tenis conform specificaţiilor dvs.
Adăposturile personalizate constau, în general, dintr-o placă de beton sau de pavaj, din metal şi dintr-o copertină.

Iluminat
Dacă doriţi să luminaţi terenul de tenis pentru a juca şi pe întuneric, optaţi pentru iluminatul specializat al terenului de tenis. Acesta este proiectat pentru a aduce lumină în locul în care aveţi nevoie de ea pe teren, fără a ilumina zonele din afara acestuia. Luminile sunt în mod obişnuit montate la aproximativ 20 de metri deasupra suprafeţei terenului.

Amenajarea teritoriului
Este recomandat să apelaţi la experţi în orice amenajare a teritoriului în jurul terenului dvs. de tenis. Ei vor asigura evitarea problemelor potenţiale, cum ar fi copacii cu rădăcini mari şi sistemele de irigare.

Există o mulţime de detalii pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când planificaţi construcţia unui teren de tenis în curtea casei, dar Atlas Sport uşurează procesul, de la asigurarea autorizaţiilor de construire adecvate la pregătirea terenului, instalarea terenului în adăugarea iluminatului şi amenajarea peisagistică înconjurătoare. Putem oferi chiar şi accesorii pentru a transforma terenul de tenis într-un teren multi-sport.
Toate opţiunile de suprafaţă ale terenului de tenis au avantaje diferite, iar experţii noştri vă pot ajuta să alegeţi suprafaţa care nu se potriveşte numai stilului de joc, ci şi bugetului dvs.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!