Beneficiile de sănătate ale jocului de tenis

Tenisul este unul din acele sporturi pe care oamenii de toate vârstele îl pot juca. Deci, nu este neobișnuit să vezi copii sau oameni în vârstă pe terenul de tenis.
Tenisul este genul de joc care poate deveni intens, ceea ce înseamnă că le permite jucătorilor să-și elibereze tensiunea. Prin urmare, este bun pentru persoanele care doresc să renunțe la simptome de depresie, anxietate și/sau furie.
Lucrul frumos la jocul de tenis este faptul că ajută creierul unui jucător să genereza noi conexiuni între nervi. La urma urmei, jocul de tenis necesită vigilență și gândire tactică. Dacă adversarul face o mișcare, atunci celălalt jucător de tenis trebuie să se adapteze la aceasta; cu cât jocul este mai competitiv, cu atât este necesar mai mult efort fizic și mental.


Știați că tenisul ajută o persoană să ardă mai multe calorii decât aerobicul, patinajul sau ciclismul? Jocul de tenis este o modalitate bună de a practică atât aerobic, cât și fitness anaerob. Cu alte cuvinte, veți arde grăsimile, veți stimula  nivelul energetic și veți încuraja mușchii să utilizeze eficient oxigenul. Alergând pe teren cu viteză, un jucător de tenis ajunge să sprinteze, să sară și să facă salturi pentru a servi sau a înapoia mingea de tenis. Aceste acțiuni creează mușchi puternici ai piciorului, precum și îmbunătățirea coordonării organismului general al unei persoane.

Tenisul este un joc care îi ajută pe jucători să-și dezvolte abilitățile motorii brute și fine. Echilibrul, agilitatea, flexibilitatea și coordonarea ochi-mâini întră și ele în joc. În funcție de efortul pe care un jucător dorește să îl pună într-un antrenament sau un joc, tenisul poate fi destul de solicitant atât pentru trup cât și pentru minte.
Vorbind despre minte, jocul de tenis necesită disciplină, muncă grea și abilitatea de a gestiona adversitățile. La fel ca în viață, în tenis se vor face greșeli. Prin urmare, tenisul ajută mintea să se adapteze după cum este necesar – dacă se ratează o minge, atunci persoana încearcă mai mult să se conecteze cu următoarea. Este o modalitate bună de a face față stresului. Tenisul face de asemenea,  un jucător să se gândească la strategii, mai ales când vine vorba de anticiparea și reacționarea la mișcările adversarului.
În cele din urmă, tenisul necesită sportivitate, întrucât implică jucătorul în interacțiune cu ceilalți jucători, câștigând și/sau pierzând într-o manieră onorabilă și neînduplecată. Tenisul este un sport sănătos care încurajează persoanele de toate vârstele să-și facă corpul să se deplaseze în moduri care sunt destul de benefice pentru sănătatea lor generală și bunăstare.

 

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!