SPECIALIST VIDEO: Care este infrastructura potrivită pentru un teren de sport?

Astăzi vom analiza ce infrastructură este cea mai potrivită pentru un teren de sport sintetic.

Infrastructura (oamenii îi mai spun bază, strat suport, placă, şamd) este partea care nu se vede la terenul de sport, însă este printre cele mai importante etape în realizarea unei baze sportive. Infrastructura vine acoperită cu suprafaţa de joc şi nu rămâne nimic la vedere, însă de ea depinde calitatea jocului la fel de mult ca şi de suprafaţa de joc în sine.

Mai precis:
– dacă infrastructura este denivelată, suprafaţa de joc va fi denivelată
– dacă infrastructura are gropi, suprafaţa de joc va avea gropi
– uneori chiar dacă infrastructură este prea poroasă, suprafaţă de joc va avea de suferit
– dacă infrastructura nu are pantele potrivite, pe suprafaţa de joc se va strânge apă şi va bălti
– dacă infrastructura nu este realizată corect, în timp (îngheţ/dezgheţ) aceasta se poate deplasa, formând denivelări şi în suprafaţa de joc

Dacă pe terenul dumneavoastră de sport instalaţi o suprafaţă de joc bună, însă nu daţi atenţia necesară infrastructurii, riscaţi să compromiteti întreg proiectul şi să faceţi acea suprafaţă de joc – de neutilizat.

Este ca şi o istorisire pe care mi-a relatat-o o rudă din America: a ajutat o organizaţie mare de români din SUA să realizeze sistemul de sunet pentru o sală mare de evenimente. Au investit enorm în aparatura audio 250.000$. La final trebuiau cumpărate cabluri, iar ruda mea le-a recomandat să cumpere cabluri aurite (în jur de 10$ buc, calitate superioară). Românii noştrii au spus nu, luăm cabluri din cele ieftine cu 1$ buc. Iar rezultatul final a fost că datorită economiei de 9$/cablu au reuşit să facă sistemul lor de sunet de 250.000$ să sune ca unul de slabă calitate.

Tipul de infrastructură necesar depinde de suprafaţa de joc (pardoseală sportivă) pe care o veţi instala. Spre exemplu:

– la un teren cu gazon artificial, se recomandă infrastructură de piatră, însă se poate monta şi pe beton sau asfalt. Infrastructura de piatră este mai greu de realizat decât celelalte, însă, realizată corect, are unele avantaje faţă de celelalte 2 soluţii:

* impactul este mai redus asupra organismului (încheieturile şi articulaţiile sunt mai puţin solicitate)
* gazonul este perforat pentru scurgerea apelor meteorice, iar o infrastructură din piatră favorizează scurgerea apei

Toate terenurile mari de fotbal cu gazon sintetic (dimensiuni omologabile) se realizează pe infrastructuri de piatră.

– la un teren cu tartan, este necesară infrastructură din beton sau asfalt
– la un teren hard (cu vopsea acrilică), este necesară o infrastructură din asfalt sau beton
– la un teren cu zgură, este necesară o infrastructură din piatră
– la un teren cu gazon natural, este necesară o infrastructură din piatră, peste care se aplica un geotextil, peste care se pune un strat de pământ fertil, peste care se însămânţează sau se instalează rulourile de gazon natural

Noi la Atlas Sport am realizat terenuri de sport pe toate infrastructurile posibile: piatră, beton, asfalt, pavaj, pământ. Pentru mai multe informaţii puteţi apela la noi şi vă vom sfătui cu mare drag – ne găsiţi la datele de contact:

Vă rog să lăsaţi un comment mai jos să ştiu cum vi s-a părut acest video , dacă v-a fost de ajutor şi dacă doriţi să primiţi şi alte sfaturi utile despre realizarea terenurilor de sport vă rog daţi subscribe la canalul de Youtube.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!