Care sunt principalele beneficii ale sportului pentru copii?

Facilitățile sportive investesc foarte mult timp și bani în instalarea și îmbunătățirea structurilor sportive, în încercarea de a încuraja mai mulți oameni să devină activi. Sportul și exercițiile fizice sunt benefice pentru toată lumea, dar când vine vorba de creștere și dezvoltare, se pare că cei mici au în special mult de câștigat. Există numeroase moduri în care puteți sprijini implicarea copilului dumneavoastră în sport prin participarea la jocuri, lăudându-i și încurajându-i și prin implicarea și jucarea cu ei!

Sănătate
Sănătatea și fitness-ul sunt probabil cele mai evidente beneficii ale exercițiilor obișnuite, dar este posibil să nu fiți conștienți de cât de multe beneficii diferite de sănătate există. Îmbunătățirea circulației sanguine, imunitatea mai puternică și o inimă sănătoasă sunt doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate asociate sportului. Sportul poate ajuta, de asemenea, copiii cu managementul greutății, dietă și pozitivitatea generală a corpului. Mai degrabă decât să se concentreze asupra imaginilor nerealiste și adesea nesănătoase prezentate în reviste și la televizor, copiii învață să aspire să fie în formă, sănătoși și puternici, prin sport.

Social
Nu există “eu” într-o echipă! Sportul îi învață pe copii cum să lucreze împreună într-o echipă și cum să interacționeze cu alți copii și adulți. Sportul le oferă copiilor posibilitatea de a-și face noi prieteni și de a dobândi abilități de conducere și de a simți apartenența de la participarea la sporturile de grup, care vor continua să-i ajute să construiască și să mențină relații personale și profesionale în viitor.

Stimă de sine și încredere
Obținerea unui punctaj maxim sau o încurajare de la un coleg de echipă va face minuni pentru încrederea unui copil. Sportul arată, de asemenea, copiilor cum să piardă grațios și să accepte criticile constructive. Este important să nu se concentreze pe câștigarea sau pierderea, ci pe efortul pe care l-au depus și pe distracția pe care o au în timp ce se joacă!

Disciplină și respect față de ceilalți
Jocurile precum fotbal și tenis, de exemplu, îi învață pe copii cum să respecte regulile, importanța ascultării adulților și a colegilor lor și cum să ia decizii și să le accepte pe cele făcute de alți oameni. Atunci când copiii participă la jocuri și meciuri, aceștia sunt învățați cum să fie “buni sportivi” și învață să construiască un respect reciproc unul față de celălalt, indiferent dacă se află în aceeași echipă sau nu.

Răbdare și dedicare
Anumite sporturi necesită puțină răbdare, în mai multe moduri. Pe de o parte, copiii învață să împărtășească echipamentele și să își aștepte rândul. Pe de altă parte, ei vor învăța că a deveni un sportiv de performanță nu se va întâmpla peste noapte și că trebuie să fie răbdători și să muncească din greu. Copiii care sunt activi de-a lungul vieții lor vor putea să-și asume dedicarea pentru a deveni buni la un sport și pentru a aplica ceea ce au învățat, diferitelor aspecte ale vieții lor, ceea ce i-ar putea ajuta academic, profesional și personal.

Lasă un răspuns.

terenuri sportive minifotbal utilaje intretinere gazon sintetic terenuri sportive terenuri de tenis gazon artificial terenuri de tenis din zgura zgura terenuri sport gazon sintetic volei terenuri de tenis volei pe plaja tribune sportive terenuri de sport terenuri sportive beton terenurile de tenis unde alergam in bucuresti volei interior udare gazon terenuri de tenis renumite terenuri fotbal vestiare sportive tribune volei copii umplutura teren de sport terenuri sintetice terenuri multifunctionale terenuri sport terenuri tenis parchet terenuri sport tartan tipuri piste terenuri multisport scoli umplutura teren sportiv terenuri tenis gazon sintetic video Tribuna usamv cluj napoca tip pardoseli sportive terenuri multisport terenuri tenis curte umplutura teren sport terenuri tenis terenuri sportive sintetice terenuri tenis gazon artificial terenuri lut UEFA terenuri minifotbal