Cat de des trebuie reparate terenurile de tenis?

In general, terenurile de tenis ar trebui refacute la fiecare 4-8 ani. Acest fapt poate avea si cateva variabile, dupa cum va puteti imagina. Sa trecem peste cateva motive pentru care acelasi proces de refacere ar dura 4 ani pentru un teren si 8 ani pentru alte terenuri.

Metode de constructie a terenului de tenis – Longevitatea suprafetei
Terenurile de tenis si alte suprafete sportive trebuie construite corespunzator. Exista diferente importante intre un loc de parcare sau o alee de acces si o suprafata a terenului de tenis. Daca terenurile de tenis nu sunt construite corect, acestea vor necesita reparatii mai frecvente. Iata cateva dintre problemele comune de constructie care influenteaza decizia de cat de des trebuie sa reparati terenurile de tenis:

Panta necorespunzatoare = formarea baltilor si defectiunea prematura a sistemului de acoperire acrilica.
Compactarea insuficienta = susceptibila la deformare, deteriorarea umiditatii, crapare, etc.
Sistemul de drenare incorect sau lipsit de protectie = rezerva de apa si o lista lunga de probleme cum ar fi bule de suprafata/blistere, uzura prematura a suprafetei si multe altele.

Conditii de mediu si probleme inconjuratoare – Ciclul de refacere
Suprafata acrilica a terenului de tenis necesita foarte putina intretinere, dar iata cateva sfaturi importante in ceea ce priveste prelungirea duratei de viata a acoperirilor
Indepartarea deseurilor de suprafata – Nu lasati pe suprafata terenului frunze, ace de pin sau alte resturi organice. Se va mentine umiditatea si descompunerea la suprafata. Acest lucru provoaca uzura mai rapida a suprafetelor terenului de tenis.
Taierea marginilor – Asigurati-va ca iarba si vegetatia din jurul marginilor terenului, sunt taiate. Acest lucru va ajuta la prevenirea aparitiei rezervelor de apa care se scurg din curte. Apa va degrada prematur suprafata acrilica, rezultand in  nevoia de refacere mai frecventa.
Spalarea periodica – Spalarea usoara pana la moderata a suprafetei cu detergenti usori va contribui la prelungirea duratei de viata a suprafetei si la pastrarea aspectului estetic frumos al terenului.

Jucatori activi și terenuri de tenis aglomerate
Evident, daca exista o programare buna și o multime de jucatori, aceasta poate afecta uzura suprafetelor terenului de tenis. Jucatorii activi și numarul mare de trafic vor accelera uzura suprafetelor.
Sunt recomandate straturi suplimentare pentru a prelungi durata de viata a suprafetelor terenului de tenis.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!