Inspectarea terenurilor cu gazon natural

Terenurile cu gazon natural
Există o serie de pericole potențiale care necesită atenție în cazul terenurilor cu gazon natural. Gropile și denivelările pot crește riscul de vătămare și ar trebui să fie acoperite cât mai repede posibil cu ajutorul nisipului și/sau al pământului.
Atunci când timpul permite, zona ar trebui să fie acoperită cu gazon sau însămânțată cât mai curând posibil. Inspectați terenul de orice resturi și/sau obiecte străine.
Dacă terenul are un sistem de irigație în pământ, verificați dacă toate capetele sprinklerului au fost retrase complet sub suprafața, așa cum au fost proiectate, iar capacele supapelor au fost poziționate corespunzător în poziția închisă.
Verificați, de asemenea, că nu există denivelări în zona din jurul fiecărui cap de irigare și a cutiei de supape.
Zonele de trafic intens, cum ar fi zonele de penalty șau mijlocul terenului, necesită o atenție deosebită, deoarece aceste zone prezintă un risc ridicat de tocire și pierdere a gazonului și de duritate ridicată a suprafeței. Monitorizați cantitatea de gazon și zonele în mod regulat.
Zonele secundare trebuie inspectate, iar obstacolele potențiale ar trebui să fie îndepărtate în zona imediat laterală pentru a crea o zonă tampon.
După evenimente non-sportive, terenul trebuie să fie inspectat; mergeți pe teren și verificați dacă nu există piulițe, șuruburi, cuie sau orice materiale care ar fi putut fi folosite în construcția scenei sau a unei structuri similare.
De asemenea, asigurați-vă că verificați gardurile și zonele de tranziție, care înconjoară terenul. Trecerea între suprafețe trebuie să fie netedă, cu schimbări minime de înălțime.

O listă de verificare a terenului, este o modalitate excelentă de a vă asigura că nu treceți cu vederea niciun element al inspecției pe teren. Acesta oferă, de asemenea, o înregistrare că terenul a fost inspectat în cazul producerii unei vătămări. De asemenea, este o idee bună să faceți poze acolo unde există probleme, ca o modalitate de a documenta condițiile de pe tot parcursul anului.
Inspecțiile de rutină demonstrează o abordare proactivă a siguranței sportivilor. Pericolele atât pe terenul de joc cât și în zona înconjurătoare pot fi identificate și remediate înainte de a reprezenta un risc de vătămare corporală, creând un mediu mai sigur pentru toți utilizatorii terenului.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!