Ce accesorii sunt necesare pentru un teren de tenis?

Există o serie de factori care trebuie luaţi în considerare atunci când decideţi ce accesorii şi facilităţi să adăugaţi unui teren de tenis.
Oricine a fost vreodată într-un showroom al unui distribuitor auto cunoaşte diferenţa dintre modelul de baza şi unul cu cele mai recente opţiuni şi avantaje. Şi sigur ştim care este mai distractiv de condus.
Un teren de tenis poate fi aşa. Poate include doar necesităţile de bază, sau poate implica cheltuieli un pic mai mari şi alegerea acelor lucruri care fac experienţa una mai bună.

A face alegeri poate fi destul de confuz. Aţi putea crede că odată ce aţi selectat o suprafaţă a terenului, restul deciziilor curg de la sine. Ei bine, şi da şi nu. Alegerea unei suprafeţe (asfalt sau beton acoperit cu acril, tartan, gazon, zgură, etc.) tinde să dicteze unele dintre tipurile de opţiuni pe care un teren le va avea.
Tipul curţii va dicta, de asemenea, unele alegeri. Un teren rezidenţial, de exemplu, poate solicita facilităţi destinate să facă terenul un centru social şi de activitate pentru familie, cum ar fi o zona de şedere sau o bucătărie în aer liber. Un club poate avea terenuri proiectate special pentru antrenamente şi altele destinate competiţiei.
Aveţi nevoie de o maşină pentru mingi? Ce ziceţi de un adăpost pentru umbră? De iluminare şi împrejmuire? Ce ziceţi de un spaţiu pentru deşeuri? Răspunsurile depind de utilizarea dorită, de bugetul şi de preferinţele dvs.

Deci, care este cel mai bun mod de a afla ce aveţi nevoie şi ce vă doriţi în comparaţie cu ce vă puteţi permite? Simplu. Gândiţi în acelaşi mod ca şi cum aţi cumpăra o maşină. Tot ce aveţi nevoie este un suport legal şi un pic de timp să vă gândiţi. Oh, şi cel mai important, o conversaţie lungă cu persoană care construieşte terenul de tenis.
În toate cazurile, utilizarea planificată, locaţia şi preferinţa proprietarului ar trebui să se traducă în modul în care terenul este folosit. În general, constructorii de terenuri de tenis traduc aceste lucruri în două categorii: accesorii şi facilităţi.

Accesorii
Odată ce aveţi terenul gata (baza şi suprafaţa), există lucruri pe care un constructor în general le va instala, deoarece acestea sunt considerate necesare sau extrem de de dorit pentru joc. Constructorii instalează accesorii precum: fileu, împrejmuire. De asemenea, iluminarea ar putea fi considerată o necesitate, având în vedere condiţiile de utilizare.

Amintiţi-vă că, deşi o mare parte din acest echipamente ar putea fi evident, ele includ şi opţiuni. Dacă suprafaţa terenului va fi utilizată în alte scopuri sau în alte sporturi, cum ar fi volei sau baschet, atunci stâlpii fileului pot fi aşezaţi astfel încât să fie detaşabili.

Fileul de tenis, deşi este necesar pentru joc, nu este în niciun caz o problemă standard. Fileul variază foarte mult în ceea ce priveşte calitatea, rezistenţa la intemperii şi costurile. Un constructor poate oferi sfaturi bune cu privire la cel mai bun tip de fileu care va fi utilizat în ceea ce priveşte bugetul anual, tipul de jucător aşteptat, dacă terenul va avea o utilizare pe tot parcursul anului sau sezonier, condiţiile meteorologice şi alţi factori.

Un gard, pe lângă faptul că ţine mingile în teren, poate oferi un anumit grad de intimitate jucătorilor sau poate juca un rol în protejarea terenului. (În zonele unde viaţa sălbatică, animalele de companie prezintă o problemă, acaesta poate menţine suprafaţa terenului şi în condiţii de siguranţă). Alegerea înălţimii gardului este una personală, dar în general depinde de suprafaţă. Un gard de 10 metri este potrivit pentru majoritatea terenurilor dure, deoarece mingile tind să sară mai sus, în timp ce în majoritatea cazurilor un gard de 8 metri va fi potrivit pentru terenurile de zgura sau cele cu uscare rapidă.

Împrejmuirea se poate realiza în jurul terenului, sau poate fi numai în spatele fiecărui marcaj de bază şi parţial pe margine. O înălţime mai scurtă de-a lungul unei porţiuni a marginii este, în general, suficientă şi poate fi destul de atractivă. Se poate opta pentru garduri metalice sau în zone în care estetică este o preocupare, poate fi făcută din plasă, lemn, zăbrele sau alt material ornamental.

Iluminarea este de fapt o problemă care stă la baza liniei dintre accesoriu şi amenajare. Dacă terenul va fi folosit seara, noaptea sau dimineaţa devreme, atunci iluminarea este o necesitate. Există diferite tipuri de iluminat disponibile, iar un constructor specialist Atlas Sport vă poate ajuta în sortarea opţiunilor.

Odată ce aţi ales un anumit tip de iluminat, gândiţi-vă cum trebuie să controlaţi luminile. Pentru terenurile de tenis publice care au un anumit timp de deschidere şi închidere, luminile pot fi controlate de un temporizator. Pentru un teren de tenis rezidenţial, un comutator ar putea fi amplasat în apropierea curţii, sau aproape de casă – oricare ar fi mai convenabil pentru proprietar.
Dacă se instalează iluminare, necesitând electricitate, este necesar să aveţi prize electrice în jurul terenului.

Lasă un răspuns.