Cei mai înalti și cei mai scunzi jucători de fotbal din lume

Aflaţi informaţii fascinante despre unii dintre cei mai înalţi şi mai scunzi jucători de fotbal din lume

Kristof Van Hout este cel mai înalt jucător profesionist de fotbal din lume
Lumea fotbalului are câţiva jucători care sunt faimoşi datorită abilităţilor lor de fotbal interesante. Există şi unii fotbalişti care au devenit foarte cunoscuţi datorită înălţimii lor. Printre aceştia se numără cei mai înalţi şi mai scurţi jucători de fotbal din lume.

Cel mai înalt jucător de fotbal din lume
Kristof Van Hout: 2,08 m

Kristof Van Hout s-a născut pe 9 februarie 1987 în Lommel, Belgia. El joacă ca portar şi este cel mai înalt jucător profesionist de fotbal din lume. Cariera sa în fotbal a început în 1992 la clubul KFC Lommelse SK din oraşul Lommel, Limburg. Ulterior s-a mutat la K.F.C Verbroedering Geel în 2003 şi apoi la clubul Willem ÎI în Belgia. În 2006 şi-a început cariera sa în fotbal de seniori în Willem II. Mai târziu s-a mutat în K.V. Kortrijk, apoi la Standard Liège. În 2011 s-a întors la K.V. Kortrijk, care este clubul sau actual.

Yang Changpeng: 2,06 m
Yang Changpeng este un fotbalist chinez care joacă pe post de atacant şi s-a născut la 1 mai 1989. El şi-a petrecut cariera în fotbal la Wuhan Guanggu din China în perioada 2005-2007. În 2008 a făcut prima sa carieră de fotbal, pe când juca la Wuhan Guanggu. În 2009 a jucat pentru Three Gorges Kangtian. El a semnat ulterior pentru clubul sau actual, Chengdu Blades în 2010.

Cei mai scunzi jucători de fotbal din lume

Jafal Rashed Al-Kuwari: 1,55 m


Jafal Rashed Al-Kuwari este un fost fotbalist din Qatari, care s-a născut în 27 septembrie 1972. A jucat ca mijlocaş la clubul Al Sadd, singurul club în care a jucat vreodată. Între 2000 şi 2002, şi-a făcut 14 apariţii în echipa naţională a Qatarului şi a marcat 4 goluri. S-a retras din fotbalul profesionist în 2009 şi este actualul manager al clubului Al Sadd.

Élton Jose Xavier Gomes: 1,57 m
Élton Jose Xavier Gomes este un fotbalist brazilian care s-a născut pe 7 aprilie 1986 în Alagoas, Brazilia. Cariera sa a început la clubul Corinthians, unde şi-a făcut prima apariţie în echipă, în 2004. În 2006 a plecat la São Caetano şi apoi la Steaua Bucureşti în România. Ulterior, a jucat pentru Al Nasr, Fortaleza Esporte Clube, clubul Dubai, AL Wasl FC, Sport, iar apoi la clubul sau actual, Al Fatel, unde s-a mutat în 2011.

 

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!