Cum întreţinem terenul de tenis cu gazon artificial?

Pentru cluburile sportive şi şcolile care doresc să practice tenis pe tot parcursul anului, un teren de tenis cu gazon artificial este alegerea perfectă, însă numai dacă suprafaţa este menţinută corect, pentru a se asigura că se joacă în mod constant în orice moment.
Deşi menţinerea unei suprafeţe artificiale este, fără îndoială, mai uşoară decât suprafeţele naturale, concepţia greşită că este o astfel de suprafaţă nu va necesita întreţinere, poate duce la probleme pe termen lung.
Deci, ce ar trebui să includă regimul de întreţinere a terenului de tenis?

Perierea
Poate că cea mai importantă modalitate de a păstra un teren de tenis din gazon sintetic în condiţii prime, este perierea suprafeţei în mod regulat. Periajul gazonului în diferite direcţii va asigura distribuirea uniformă a umpluturii şi a fibrelor în poziţie verticală, ceea ce îmbunătăţeşte aspectul terenului şi, de asemenea, ajută la menţinerea capacităţii sale de drenaj. Cum pe marea majoritate a terenurilor cu gazon artificial se joacă destul de repede, drenajul este cheia minimizării riscului de “apă la picioare” sau de creştere a muschiilor şi a algelor – ambele putând să se dovedească a fi un pericol.
Periajul manual poate fi o muncă grea şi consumatoare de timp, deci se merită să luaţi în considerare o perie electrică pentru a face munca mai uşoară. În timp ce o rutină săptămânală ar trebui considerată cerinţă minimă, acest lucru va fi diferit pentru terenurile care sunt supuse unei utilizări deosebit de intense. Dacă aveţi îndoieli asupra a ceea ce va funcţiona cel mai bine pentru terenul dvs., contactaţi instalatorul.

 

Verificarea nivelurilor de infill (umplere)
Dacă terenul dvs. este realizat din gazon artificial, acesta va conţine de asemenea o umplutură (de obicei nisip), pentru stabilitatea dimensională şi pentru a ajuta suprafaţa să îndeplinească standardele de performanţă. Deşi periajul va asigura o distribuţie egală a umplerii, verificarea nivelului de infill o dată pe lună şi completarea, atunci când este necesar, este o altă modalitate importantă de a va asigura terenul arată bine şi se poate juca pe el, fără probleme. Acest lucru este deosebit de important şi pentru suprafeţele artificiale din zgură.

Îndepărtarea muşchilor
Dacă terenul dvs. se află într-o zonă umbrită, poate apărea creşterea muschiului sau a algelor – mai ales în lunile de primăvară şi de toamnă adesea ploioase. Un biocid special, non-agresiv va rezolva de obicei această problemă fără a provoca daune asupra suprafeţei de joc. Pentru instrucţiuni cu privire la ce produs să utilizaţi, contactaţi instalatorul.

Curăţarea resturilor
Îndepărtarea frunzelor, a crengilor sau a resturilor de pe terenul de tenis va asigura că suprafaţa rămâne uniformă şi curată de orice creştere potenţială organică. Efectuaţi această etapă cu utilaje speciale, precum ventilatoare de frunze, astfel încât să nu deterioreze gazonul.
Există încă un număr surprinzător de utilizatori care văd gazonul artificial ca un produs ce nu necesită întreţinere.
Evitaţi să cădeţi în această capcană, introduceţi propriul dvs. regim de întreţinere bine gândit şi beneficiaţi de un teren tenis de primă clasă în toate condiţiile.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!