Cum a impactat tehnologia modernă tenisul

Una dintre cele mai palpabile metode prin care tehnologia a afectat jocul de tenis, poate fi văzut în rachetele pe care jucătorii le folosesc la toate nivelurile. Cu câteva decenii în urmă, rachetele de tenis erau fabricate din lemn. Astăzi, majoritatea rachetelor de tenis sunt fabricate din materiale compozite din fibră de carbon, care le permit să fie mai ușoare decât lemnul.

Impactul rachetelor de tenis moderne
Compozitele de carbon permit o distribuție mai bună a greutății decât lemnul, astfel încât rachetele să poată fi folosite de oameni cu toate abilitățile. Rachetele sunt mai personalizabile decât erau, astfel încât începătorii pot folosi anumite tipuri care li se potrivesc, în timp ce profesioniștii pot plăti mai mulți bani pentru a obține ceva pe măsură.
Rachetele de astăzi se confruntă de greutate, echilibru și greutatea balansului în mai multe moduri decât o singură opțiune standard pe care jucătorii ar primi-o de la cele din lemn care erau, în esență, toate la fel.

Ramele rachetelor “noi” pot fi ajustate atunci când vine vorba de “puncte de rigiditate”. Prin urmare, producătorii pot ajusta modul în care și unde racheta se flexează în timpul jocului.
Dacă faceți diferența între o rachetă în raport cu cealaltă și ați “simțit” ceva diferit, de obicei, acestea au puncte de rigiditate diferite.

 

 

Compozitele de carbon sunt mai puternice și mai maleabile decât lemnul. În loc să se colmateze de-a lungul timpului (cum s-ar întâmpla în cazul lemnului), compozitele de carbon își păstrează forma și sunt relativ neafectate de schimbările de temperatură și umiditate.
Cu o rachetă din lemn, probabil că ar trebui să cumpărați una nouă la fiecare 2 ani. În schimb, rachetele compozite cu dioxid de carbon ar putea dura o viață întreagă.
Dacă vreți vreodată să atașați / înlocuiți un mâner de rachetă, rachetele compozite din carbon fac acest lucru destul de ușor de realizat – ceva ce nu ați putea face cu cele din lemn.
În plus, pot apărea mai puține rupturi sau deteriorări ale ramei deoarece sunt mai puternice decât lemnul.
Deci, când a avut loc schimbarea de la lemn la ramele de compozite de carbon/grafit? Au trecut aproximativ 30 de ani. De atunci, au existat puține modificări sau variante. Când vedeți rachete disponibile astăzi în magazin, ele sunt foarte asemănătoare, cu excepția diferitelor culori de vopsea și grafică pentru a le face interesante și atrăgătoare pentru toate gusturile.

Tehnologia a îmbunătățit suprafețele de joc de tenis
Tehnologia a ajutat la realizarea rachetelor de tenis mai bune, la fel cum tehnologia a ajutat la îmbunătățirea suprafețelor de joc în ultimele decenii. Puteți vedea aici https://www.atlassport.ro/ce-facem/terenuri-profesionale/terenuri-tenis/ diferitele suprafețe pe care le utilizăm în construcția terenurilor de tenis.

Lasă un răspuns.