Cum facem mişcare fără să ieşim din casă?

Fie că daţi vina pe vortexul polar, pe prima furtună a sezonului sau pur şi simplu vă este lene să ieşiţi din casă pentru a merge la sală sau pentru a vă efectua exerciţiile fizice, există şi alte metode la care puteţi apela pentru a vă menţine în formă.
Ne-am documentat asupra celor mai eficiente exerciţii, care să pună în mişcare şi să vă tonifice muşchii, exerciţii pe care vi le prezentăm în cele ce urmează:

1. Încălzirea
Pentru a întinde muşchii, puteţi începe prin aducerea corpului în poziţia “pisică”, prin ridicarea mâinilor şi a genunchilor, ca în poză alăturată. Inhalaţi, pe măsură ce ridicaţi coroana capului şi împingeţi pieptul în faţă, cât de tare puteţi.
Ţineţi muşchii în felul acesta câteva secunde, apoi eliberaţi-i în timp ce expiraţi, deplasând încet coroana capului spre podea. Repetaţi de 5 ori.

Exercitii in casa
2. Sprijiniţi corpul în mâini şi picioare, ca în poză alăturată. Ţineţi picioarele depărtate, formând din corp un V. Ridicaţi uşor piciorul de pe podea şi îndoiţi un genunchi la 90 de grade.
Se reia poziţia V şi se repetă aceeaşi mişcare cu celălalt picior. Se repetă pe ambele părţi de cel puţin 2 ori.
Acest exerciţiu ajută la eliberare tensiunii de la nivelul gambelor şi femurali.

exercitii fizice

3.  Exerciţii pliometrice
Sunt recomandate după o încălzire a muşchilor de cel puţin 5 minute. Aceste exerciţii de mare intensitate, trebuie realizate pe sesiuni de 45 secunde, urmate de o pauză de repaus de 15 secunde.

exercitii pliometrice 2

exercitii pliometrice

 

4. Exerciţii coapse şi fesieri – Genuflexiuni
Pentru acest exerciţiu este nevoie să depărtaţi picioarele şi să orientaţi vârfurile către exterior, mâinile la ceafă şi spatele drept.
Nu uitaţi: cu cât veţi apăsa mai tare pe călcâie, cu atât muşchii fesieri vor lucra mai bine.

genuflexiuni
5. Exerciţii pentru abdomen
Aşezaţi-vă întins pe spate, ridicând picioarele la un unghi de 90 de grade; acum încercaţi să atingeţi vârfurile acestora cu braţele.

exercitii-eficiente-pentru-abdomen-980x600

Voi cum vă antrenaţi atunci când nu puteţi ieşi din casă?

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!