De ce sa alegeti gazonul sintetic pentru un teren de tenis?

În ziua de azi, mulţi jucători de tenis preferă să joace pe terenuri sintetice. Deşi jocul este jucat pe gazon natural, zgură sau beton, terenul de tenis cu gazon artificial a devenit cel mai popular. Popularitatea sa a ajuns la astfel de înălţimi încât oamenii care sunt entuziasmaţi de tenis îşi instalează terenuri de tenis cu gazon artificial şi în propriile lor curţi.
Gazonul artificial sau gazonul sintetic arată şi se simte ca o iarbă reală. Dar acesta este fabricat din materiale sintetice cum ar fi nailon, polipropilenă şi polietilenă şi au umplutură de cauciuc reciclat. Acest gazon artificial a fost folosit pentru prima oară în Astrodome, Houston în 1966 şi de atunci a fost extinsă în diverse părţi ale lumii. Gazonul artificial nu este folosit numai pentru terenuri de tenis, ci şi pentru alte terenuri de sport, parcuri, zone comerciale şi chiar peluze rezidenţiale.

Recent, gazon artificial pentru terenul de tenis este preferat în detrimentul gazonului natural din mai multe motive:

1. Terenul de tenis cu gazon artificial nu necesită multă întreţinere. Proprietarii de terenuri de tenis trebuie doar să îl cureţe ocazional de obiectele nedorite şi să păstreze lamelele drepte, în timp ce gazon natural necesită pentru cosit, udat şi fertilizat în mod regulat. Aceasta necesită atât timp cât şi o sarcină laborioasă.

2. Gazonul artificial de tenis este destul de durabil.
Durata medie a gazonului artificial este de 7 până la 10 ani. În timpul ploilor sau secetelor, aceste suprafeţe ale terenului de tenis cu gazon artificial rămân neafectate, ceea ce nu este valabil în cazul gazonului natural. De aceea există şanse mult mai mici că meciurile să fie anulate sau amânate.

3. Terenul de tenis din gazon sintetic este rentabil. Datorită întreţinerii reduse şi a duratei de viaţă a acestor terenuri de tenis artificial, se economisesc mulţi bani ai proprietarilor de terenuri de tenis. Este necesar doar costul în timpul instalării, care este compensat prin longevitatea lor.

4. Mulţi jucători de tenis preferă să joace pe terenul de tenis de gazon sintetică deoarece afectează jocul lor. Suprafeţele ţări ajută la o direcţie mai bună a mingii şi, de asemenea, o aderenţă mai bună. Mobilitatea jucătorilor, precum şi mişcarea picioarelor, de asemenea, se îmbunătăţeşte. Acest lucru îmbunătăţeşte în cele din urmă performanţa jucătorilor.

5. Terenul de tenis cu gazon artificial este sigur pentru joc. Acestea au un sistem eficient de drenaj care absoarbe umezeală foarte repede în timpul ploilor . Terenul de tenis cu gazon artificială nu devine alunecos şi astfel există şanse mai mici de cădere. Lamele de gazon moale reduc riscul de accidentare a jucătorilor.

 

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!