De ce se aplică nisip pe gazonul artificial?

Gazonul artificial are lame lungi cu înălțime de la 25mm la 45mm. Astfel de lame de iarbă au nevoie de sprijin pentru a se ridica și rămâne drepte. În produsele precum mușchi sintetic sau rădăcină, acest lucru se realizează cu ajutorul unui strat de nisip de cca. 2 cm adâncime.

Beneficiile aplicării
Utilizarea infill-ului de nisip are o serie de beneficii. Aceste beneficii se aplică tuturor tipurilor de gazon artificial. Una dintre funcțiile nisipului este de a cântări gazonul artificial. Greutatea suplimentară înseamnă că gazonul rămâne stabil și nu trebuie să fie fixat în nici un alt mod.
Nisipul asigură stabilitatea și protejează gazonul. Ca urmare, nu se dezvoltă nici o încrețire sau îndoire prin utilizare. Nisipul înconjoară de asemenea lamele lungi de gazon artificial și asigură că acestea rămân stabile.
Un avantaj suplimentar al umplerii cu nisip este acela ca face că gazonul să fie mai rezistent la foc și alte daune.
Indiferent de tipul de gazonul artificial pe care îl alegeți, vă recomandăm întotdeauna să utilizați umplerea cu nisip (cu excepția utilizării interioare). De asemenea, acesta sporește durata de viață a gazonului artificial.

Gazonul artificial arată mai atractiv
Probabil că nu vă așteptați, dar gazonul dvs. artificial va fi într-adevăr mai atractiv cu umplerea cu nisip. Nu numai că nisipul ajută fibrele să se ridice mai repede, dar prin perierea în nisip, fibrele ajung să stea în poziții diferite, ceea ce pare mai natural. Acest beneficiu devine mai evident în timp. Aceasta încetinește procesul de înclinare a gazonului, pe măsură ce este utilizat.

Informatii despre infill-ul cu nisip
Pentru gazonul artificial, există un tip special de nisip este folosit. Nu trebuie să confundați acest nisip de umplere cu “solul”. Nisipul este special creat în acest scop. Infill-ul de nisip este curat și nu este un substrat nutritiv pentru buruieni.
Umplutura de nisip nu absoarbe apă, astfel încât gazonul dvs. se scurge perfect și se usucă repede după o ploaie. Nu se transformă în noroi!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!