Primăria capitalei finanţează proiectele bucureştenilor
Începând din 18 septembrie, bucureştenii au liber la depunerea de proiecte pentru capitală. Campania cu numele de “Propune pentru Bucureşti”, este desfăşurată şi organizată de Primăria Bucureşti, iar dosarele se pot depune între 18 septembrie şi 24 noiembrie 2017.
Pentru a se încadra în cerinţele proiectului, propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: infrastructură, amenajare/reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitatea şi siguranţa circulaţiei, infrastructura culturală, infrastructura socială, smart city, sănătate. Astfel, Primăria Capitalei va investi, în anul 2018, 4 milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.
Prin intermediul acestei campanii, Municipalitatea doreşte şi speră să sporească gradul de implicare a cetăţenilor în modernizarea şi dezvoltarea oraşului.
“Având în vedere că la nivel local, Primăria Municipiului Bucureşti are ca obiectiv creşterea gradului de transparenţă şi bună guvernare, ajustarea politicilor publice la nevoile şi aşteptările comunităţii, prin această campanie se urmăreşte identificarea unui număr de douăzeci de proiecte prioritare de interes local iniţiate de cetăţeni, care vor putea fi asumate şi implementate de municipiului Bucureşti începând cu anul 2018, fiind un pas important în complexul proces de bugetare participativă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.
Cetăţenii bucureşteni au dreptul la o singură propunere de proiect, ce se poate accesa prin intermediul secţiunii de pe site-ul primăriei, dedicată acestei campanii. După afişarea proiectelor, bucureştenii pot vota online o singură dată proiectul care le-a plăcut cel mai mult.
Pentru a putea propune proiecte pentru capitală, cei interesaţi trebuie să aibă cel puţin 18 ani, domiciliul sau reşedinţa în Capitală şi să-şi creeze un cont pe site-ul primăriei. Proiectele vor fi analizate de o comisie de specialişti ai municipalităţii, în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017.
Perioada în care se pot vota proiectele va fi cuprinsă între 6 şi 17 noiembrie va avea loc etapa de vot. În 24 noiembrie vor fi afişate rezultatele finale. La finalul campaniei, 20 dintre cele mai votate proiecte vor fi incluse în bugetul municipalităţii pe anul 2018.
Valoarea maximă care va fi alocată unui proiect este 200.000 de euro. După aprobare, proiectele vor fi implementate începând cu anul 2018.
Cum vă poate ajuta Atlas Sport?
Oricare ar fi proiectul dumneavoastră, echipa Atlas Sport, vă va însoţi pe acest drum şi oferindu-va consultanţă, proiectarea şi execuţia proiectului la cheie în vederea implementării proiectului finanţat.
ATLAS SPORT este cea mai mare companie din România specializată în proiectare şi construcţii sportive şi locuri de joacă, fiind totodată un important promotor al iniţiativei de încurajare a unui stil de viaţă sănătos. Am realizat baze sportive şi parcuri pentru sute de clienţi în România şi Europa de la corporaţii multinaţionale (LIDL, PIRELLI, GEDEON RICHTER s.a.) la primării importante (Satu Mare, Giurgiu, Bistriţa, s.a.), ministere (M.A.I.), cluburi şi licee sportive (LPS Român, s.a.), universităţi (UMF, USAMV Cluj, Univ. Piteşti, Iaşi, s.a.), antreprenori şi investitori privaţi – toţi aceştia ne-au ales pentru a realiza cele mai bune terenuri de sport şi locuri de joacă.
Numeroasele recomandări de la clienţii noştrii, alături de proiectele recurente (mulţi beneficiari apelează la noi pentru proiecte ulterioare) confirmă satisfacţia acestora privind seriozitatea şi serviciile prestate de Atlas Sport. Toate acestea ne clasează în topul soluţiilor în construcţia de baze şi parcuri sportive.
Aici puteţi vizualiza exemple de proiecte pe care le-am realizat de-a lungul celor 13 ani de activitate.
https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/