De la gazon artificial la zgură: diferitele tipuri de suprafețe ale terenului de tenis

Când vine vorba de terenurile de tenis din zilele noastre, există o mulțime de suprafețe de joc sintetice pe piață. Pentru jucători, acest lucru înseamnă că petele de gazon de pe îmbrăcăminte și încălțămintea albă, sunt de domeniul trecutului; și mai mult de atât, nu mai există meciuri anulate din cauza vremii ploioase.
Cu toate acestea, odată cu varietatea, vine decizia dificilă în ceea ce privește cea mai potrivită suprafață pentru dumneavoastră. Haideți să subliniem câteva dintre tipurile cheie de suprafețe artificiale de luat în considerare.

Gazonul artificial


Un teren de tenis cu gazon artificial reunește beneficiile echivalentului său natural, dar cu niciunul dintre minusurile sale. În primul rând, spre deosebire de gazonul natural, gazonul artificial este recunoscut pentru calitățile sale rezistente la vreme, deoarece jucătorii pot continua jocul pe vreme umedă fără a deteriora suprafața. Gazonul artificial poate fi chiar realizat dintr-un fir special care nu strălucește atunci când este ud sau sub lumina reflectoarelor.
În ceea ce privește întreținerea, gazonul artificial este ușor de întreținut. Atâta timp cât suprafețele sunt curățate frecvent, ele își vor păstra aspectul bun, fără crăpaturi sau deformare și, de asemenea, vor îndeplini cele mai înalte standarde de joc stabilite de Federația Internațională de Tenis (ITF). Oferind o suprafață uniformă, rezultatul final al unui teren de tenis cu gazon artificial este o suprafață premium pe care jucătorii de toate vârstele și nivelurile de experiență se pot bucura.

Zgura artificială


În general asociată cu Open-ul francez, săritura mingii tinde să fie mai înaltă și mai lentă pe zgură decât este pe gazon. Acest lucru face demonstrațiile de bază mai lungi și încurajează un joc mai răbdător.
Suprafețele din zgura artificială sunt proiectate pentru a fi utilizate cu umplutură suplimentară și sunt proiectate să reproducă aspectul izbitoare și caracteristicile unice ale unei teren cu zgura naturală. Pentru cluburile care doresc să imite experiența de joc a zgurei, o suprafață cu un rating de 1: Încet sau 2: Încet – mediu a unei echipe de tenis de la Federația Internațională de Tenis (ITF) va oferi jucătorilor o minge consistentă și un joc mai încet.

Suprafețele multisport
Cei care caută o soluție versatilă ar trebui să ia în considerare instalarea unei zone de jocuri cu mai multe utilizări (multisport). Acestea reprezintă o modalitate excelentă pentru că o facilitate să maximizeze orele de joc, să ofere o suprafață sau un teren care poate fi utilizat pentru o serie de sporturi diferite și să obțînă o rentabilitate rapidă a investiției.
Deoarece aceste suprafețe sunt proiectate să fie adaptabile și multifuncționale, ele sunt foarte populare în cazul școlilor și al altor instituții comunitare care doresc să ofere o varietate de servicii sportive într-un spațiu limitat. În timp ce acestea nu pot fi cele mai potrivite pentru tenis de elită, varietatea de terenuri multisport disponibile înseamnă că posibilitățile sunt nesfârșite și există o soluție pentru toată lumea.

Lasă un răspuns.