Diferenţa dintre terenurile de tenis cu zgură şi cele cu gazon

Tenisul este jucat în principal pe 4 tipuri de terenuri, iar terenurile din zgură şi gazon sintetic se numără printre ele. După cum sugerează şi numele, terenurile din zgură sunt alcătuită din zgură, în timp ce terenurile din gazon sunt realizate din gazon.
Terenurile din zgură sunt realizate din şisturi zdrobite, din piatră sau din cărămidă. Acestea pot fi alcătuite din mai multe tipuri de zgură, cum ar fi zgură roşie, verde, albastră, gri, maron şi galben. Acestea au o bază tare. Se constată că este foarte dificil să se joace în aceste terenuri. Terenurile din zgură roşie sunt considerate a avea cea mai lentă suprafaţă. Este dificil ca jucătorul să bată mingea în timp ce atacă pe aceste terenuri, în timp ce terenul din zgură verde este puţin mai rapid şi favorizează jucătorii. Terenurile din zgura arată unicitatea cu care mingea sare şi ajută pentru a determina dacă o lovitură a fost în sau în afară terenului.

Dezavantajul unui teren de zgură este acela că trebuie să fie udat tot timpul, în caz contrar se usucă uşor şi creează o problemă de duritate şi rugozitate, din cauza căreia devine dificil pentru jucător să continue jocul.

Terenurile de tenis din gazon sunt realizate din gazon în diferite compoziţii în funcţie de competiţia sportivă.

Acestea sunt strict compuse din diferite compoziţii de iarbă. Acestea sunt tipuri de suprafeţe alunecoase. Se constată că mingea se înclină adesea şi are o săritură slabă pe aceste terenuri, datorită tendinţei sale de alunecare. Prin urmare, jucătorii trebuie să răspundă repede în timp ce joacă pe aceste terenuri. Din aceasta, dovedeşte că jucătorii de pe terenul cu gazon trebuie să fie experimentaţi şi ar trebui să aibă viteză în joc.

Terenurile de tenis cu gazon trebuie menţinute foarte bine pentru a menţine capacitatea umedă a ierbii. Deşi sunt mai tradiţionale decât alte tipuri de terenuri de tenis, costurile lor de întreţinere sunt mai mari decât cele ale terenurilor dure şi ale terenurilor cu zgură. Ele devin umede şi alunecoase dacă nu sunt acoperite, în timpul ploilor.

Lasă un răspuns.

terenuri multisport scoli tribune terenuri sportive beton terenuri multisport volei pe plaja terenuri tenis gazon sintetic tip pardoseli sportive terenuri tenis utilaje intretinere gazon sintetic terenuri tenis curte volei copii terenuri de tenis renumite terenuri lut terenuri fotbal terenuri sport tartan terenuri sportive sintetice vestiare sportive umplutura teren de sport terenurile de tenis terenuri multifunctionale terenuri sportive terenuri de tenis terenuri minifotbal tribune sportive volei interior video umplutura teren sport udare gazon umplutura teren sportiv zgura terenuri sportive minifotbal volei terenuri tenis gazon artificial terenuri sintetice terenuri sport gazon sintetic terenuri de tenis gazon artificial usamv cluj napoca terenuri de sport Tribuna terenuri sport UEFA terenuri tenis parchet terenuri de tenis din zgura unde alergam in bucuresti tipuri piste