Echipamentele de fitness pe terenul de sport, în aer liber şi parcuri

Ne amintim cu toţii, cu drag, de petrecerea timpului în aer liber din copilărie, când ne bucuram de jocuri şi activităţi în aer curat. Devenind maturi, vieţile noastre sunt marcate acum de un program agitat, un stil de viaţă sedentar şi statul la birou mai mult de 8 ore pe zi.
Într-o epocă în care distragerile sunt prezente şi calendarele pline fac stilul de viaţă sănătos tot mai evaziv, activităţile sportive în aer liber oferă soluţia ideală pentru cei care doresc să se debaraseze, chiar şi pentru preţ de câteva minute/ore de tot ceea ce înseamnă muncă şi stres cotidian.
Ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că, din ce în ce mai mult, oamenii îşi doresc creşterea calităţii vieţii. Amenajarea spaţiilor publice cu secţiuni destinate sportului şi mişcării în aer liber, sunt de departe,un mare plus pentru întreaga comunitate.

fitnesul-in-parc
Pentru ca sportul şi activităţile în aer liber să fie accesibile oricărui cetăţean, primăriile au optat pentru instalarea unor echipamente de fitness, în spaţii publice.
Echipamentele de fitness instalate pe terenul de sport sau în aer liber oferă posibilitatea de face mişcare fără a fi nevoiţi să plătim ceva. Ceea ce trebuie să avem este totuşi, voinţă.
Fitnessul urban, în aer liber, are beneficii incontenstabile pentru organismul şi psihicul nostru; motiv pentru care acesta a devenit o preocupare tot mai mare în rândul comunităţilor publice şi administraţii.
Echipamentele de fitness montate în parcuri, pot fi de mai multe feluri: aparate pentru dezvoltarea musculaturii membrelor, aparate pentru musculatura abdominală, aparate pentru îmbunătăţirea funcţiilor cardiace, pulmonare, etc.

echipamente-fitness
În unele zone ale ţării, astfel de echipamente au fost montate nu doar în parcuri, ci şi pe terenurile de sport.
Exemplu: primăria Zărneşti, a încurajat astfel de activităţi prin construcţia unui teren de sport multifuncţional, pe care se pot practica diverse sporturi: fotbal, tenis, baschet, handbal, etc. şi echiparea acestuia cu aparate multifuncţionale de gimnastică.
Echipamentele de fitness din parcuri sunt deosebit de atrăgătoare pentru activităţile sociale şi multigenerationale: toate generaţiile şi membrii familiei pot face exerciţii împreună într-un cadru liniştit, neintimidant, pe aparatele şi echipamentele potrivite pentru nevoile şi abilităţile lor individuale.
În plus, cei care nu îşi permit să meargă la sală, sau nu îşi doresc să cheltuie banii pe un abonament de fitness, pot apela la activităţile în aer liber, cu echipamente de fitness.

echipamente-de-fitnes-in-parc
Este evident că nevoia de recreere în aer liber, într-un spaţiu special amenajat, este din ce în ce mai dorita, insă nu şi realizabilă. Iar dacă jobul, familia sau timpul nu va permite să ajungeţi la sală, cu atât mai mult, o oră pe terenul de sport, sau în parc, folosind echipamentele de fitness, vă va fi benefică.

Printre beneficii, amintim de:

– reducerea stresului
– imbunătățirea încrederii în sine
– prevenirea declinului cognitiv
– atenuarea anxietății
– creşterea gradului de relaxare, etc.

 

2 Commentarii

 1. PRIMARIA ZARNESTI

  in data de 05/05/2018 la 8:22 am - Răspunde

  buna ziua!
  Va rugam sa ne trimiteti o oferta imbatabila (catalog) pentru aparate fitness in aer liber!
  cu stima
  Nicolae Hurjui 0770068329

  • ATLAS SPORT

   in data de 05/05/2018 la 10:54 am - Răspunde

   Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul acordat societatii noastre.
   Va vom contacta si vom face oferta in cel mai scurt timp posibil.

   O zi buna!

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!