Un teren de sport în curtea casei uneşte familia

Dacă aveţi un teren de sport (volei, tenis, bachet) în curtea casei, ştiţi deja că acesta poate aduce multă distracţie, nu numai pentru copii, ci şi pentru adulţi. Când planificaţi activităţi pe terenul de sport, care implică toată familia, veţi descoperi că vă apropiaţi mai mult unii de ceilalati.
Sportul are o modalitate frumoasă şi sănătoasă de a aduce oamenii împreună. Atunci când se formează echipe pentru a juca diferite sporturi, membrii acestora dezvoltă abilităţi de a lucra în echipă. Dacă familiei dumneavoastră îi place sportul: joacă fotbal, baschet, volei, tenis, fiţi siguri că veţi creşte în unitate.

Sportul ne învaţă munca în echipă
Dacă aţi jucat vreodată un sport, înţelegeţi că într-un joc, depindeţi de colegii de echipă. În momentul în care un jucător decide că poate câstiga fără ajutorul altcuiva, echipa începe să se destrame. Aceste cunoştinţe sunt predate pe terenul de sport şi pot fi aplicate şi în afara terenului.
Când aveţi un teren de sport în curtea casei, jucând cu diferiţi membri ai familiei vă va învaţă să vă valorificati punctele forţe. Copiii dumneavoastră pot învăţa să depindă unul de celălalt în cele mai strânse locuri. Indiferent cu cine jucaţi în echipă, veţi câstiga, atâta timp cât lucraţi împreună. Ţineţi minte această regulă de aur.

Schimbarea divizării echipelor de la un moment dat va permite ca aceste relaţii să crească între toţi membrii familiei şi să elimine rivalităţile inutile. Astfel, transmiteţi unitate în familie (care vine cu atitudinea dumneavoastră de lucru în echipă) în fiecare aspect al vieţii – de la efectuarea de treburi împreună ca o familie, la a viziona pur şi simplu un meci împreună.

Sportul predă înţelegerea
În afară de valorile de învăţare ale camaraderiei şi a muncii în echipa, sportul poate încuraja multe alte calităţi importante care fac viaţa familială mai paşnică. Pe măsură ce copiii dumneavoastră încep să înveţe cum să depindă unul de celălalt şi să găsească o încredere reciprocă, veţi descoperi că hărţuirea tradiţională a fraţilor nu mai are un loc în casa dumneavoastră.
Când sunteţi parte dintr-o echipă şi puteţi dezvolta o înţelegere pentru slăbiciunile atletice ale cuiva, veţi găsi unitate şi înţelegere.
Unitatea şi înţelegerea pe care o învăţaţi împreună pe un teren de sport în curtea casei, se poate răspândi în alte zone ale vieţii. Ceea ce o dată s-ar fi terminat într-o luptă acum, jocul nu trebuie să se termine cu învingători.
Cu un teren sportiv în curtea casei, relaţiile de familie vor deveni mai apropiate de toate aspectele.

Lasă un răspuns.