Finanţare pentru infrastructura în turism: locuri de joacă, terenuri de sport, piste

Investiţiile în turism sunt de o mare necesitate pe teritoriul României. Turiştii pot beneficia de atât de multe facilităţi dacă proprietarii hotelurilor, pensiunilor şi complexurilor turistice ar investi în infrastructură şi facilităţi menite să ofere turiştilor o experienţă şi mai plăcută.
Din păcate, investiţiile sunt adesea costisitoare şi nu reprezintă o prioritate în rândul proprietarilor.
Din fericire, Fondul European de Dezvoltare Regională şi Guvernul României, oferă posibilitatea dezvoltării staţiunilor turistice prin programul “Investiţii în infrastructură de turism”. Asta înseamnă că dacă vă încadraţi în cerinţele programului, puteţi primi finanţare pentru proiectele dumneavoastră.
În cele ce urmează aflaţi totul despre acest program.

Cine poate solicita aceste fonduri?
Pot solicita finanţare unităţile administrativ teritoriale definite conform Legii nr. 215/2001, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi parteneriate între acestea. Proiectele se vor implementa în staţiuni turistice conform prevederilor HG 852/2008, cu modificările şi completările ulterioare sau în staţiuni turistice balneare, climatice, balneoclimatice, în conformitate cu prevederile OG nr. 109/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Detalii despre depunere:
Cererea de finanţare se va transmite/depune:
• la sediul Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională;
• într-un singur exemplar în format tipărit, original, într-un singur colet sigilat. În coletul anterior menţionat se va include şi un CD cu formă scanată a cererii de finanţare, inclusiv anexele acesteia, în format PDF.

Prioritizarea investiţiilor
Investiţiile în infrastructură de turism vor fi prioritizate în funcţie de maturitate şi de localizarea acestora în staţiuni turistice conform prevederilor HG 852/2008, cu modificările şi completările ulterioare sau în staţiuni turistice balneare, climatice, balneoclimatice, în conformitate cu prevederile OG nr. 109/2000, cu modificările şi completările ulterioare. Vor avea prioritate la finanţare investiţiile implementate în staţiuni balneare, climatice, balneoclimatice, în conformitate cu prevederile OG nr. 109/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Valoare proiect:
• Valoare minimă totală: 100.000 Euro;
• Valoarea maximă totală este de 5.000.000 Euro.

Beneficiarii vor asigura din bugetele proprii o cofinanţare de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Activităţi finantabile:
• crearea/reabilitarea aleilor pietonale, pistelor pentru biciclişti, trotuarelor;
• crearea/reabilitarea/modernizarea/amenajarea spaţiilor verzi (achiziţia şi montarea elementelor constructive de tipul alei, foişoare, pergole, grilaje etc.; plantarea/gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantare arbori), realizarea sistemelor de irigaţii pentru spaţiile verzi;
• amenajarea obiectivelor turistice naturale de utilitate publică, precum şi crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe de utilitate publică,;
• construirea/modernizarea cailor de acces la principalele obiective turistice naturale; aceste activităţi sunt eligibile numai în cazul în care se poate argumenta că valorificarea obiectivului turistic este afectată de infrastructura de acces deficitară;
• construirea/modernizarea locurilor de recreare şi popas, punctelor (foişoarelor) de observare / filmare / fotografiere, posturilor salvamont/salvamar;
• dotare mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete, împrejmuire etc);
• marcajul traseelor turistice, trasee tematice;
• crearea de facilităţi pentru recreare/agrement pe terenurile amenajate (ex. zone speciale pentru sport, locuri de joacă pentru copii, amfiteatre în aer liber, scene, etc.);
• instalare Wi-Fi în spaţiile publice;
• construirea de piste pentru cicloturism;
• reabilitarea/modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv utilităţile din corpul drumului;
• dezvoltarea reţelelor de captare şi / sau transport a izvoarelor minerale şi saline cu potenţial terapeutic (ape minerale, lacuri şi nămoluri terapeutice, gaze terapeutice, factorii sanogeni de la nivelul grotelor şi salinelor);
• crearea/reabilitarea traseelor marcate pentru cura pe teren, a facilităţilor de utilizare a izvoarelor minerale;
• dezvoltarea iluminatului public.

Până când puteţi aplica?
Proiectele destinate mediului urban pot fi depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în perioada 11 septembrie 2017, ora 10.00 – 11 ianuarie 2018, ora 10.00.

Cum vă poate ajuta Atlas Sport?
Oricare ar fi proiectul dumneavoastră, echipa Atlas Sport, vă va însoţi pe acest drum şi oferindu-vă consultanţa, proiectarea şi execuţia proiectului la cheie în vederea implementării proiectului finanţat.
ATLAS SPORT este cea mai mare companie din România specializată în proiectare şi construcţii sportive, fiind totodată un important promotor al iniţiativei de încurajare a unui stil de viaţă sănătos. Am realizat baze sportive şi parcuri pentru sute de clienţi în România şi Europa de la corporaţii multinaţionale (LIDL, PIRELLI, GEDEON RICHTER s.a.) la primării importante (Satu Mare, Giurgiu, Bistriţa, s.a.), ministere (M.A.I.), cluburi şi licee sportive (LPS Român, s.a.), universităţi (UMF, USAMV Cluj, Univ. Piteşti, Iaşi, s.a.), antreprenori şi investitori privaţi – toţi aceştia ne-au ales pentru a realiza cele mai bune terenuri de sport şi locuri de joacă.
Numeroasele recomandări de la clienţii noştrii, alături de proiectele recurente (mulţi beneficiari apelează la noi pentru proiecte ulterioare) confirmă satisfacţia acestora privind seriozitatea şi serviciile prestate de Atlas Sport. Toate acestea ne clasează în topul soluţiilor în construcţia de baze şi parcuri sportive.
Aici puteţi vizualiza exemple de proiecte pe care le-am realizat de-a lungul celor 13 ani de activitate.
https://www.atlassport.ro/proiecte-finalizate/

4 Commentarii

 1. Diana Mircea

  in data de 24/08/2017 la 7:43 pm - Răspunde

  Buna ziua,

  As dori sa deschid un loc de joaca pentru copii cu diferite trasee aplicative si cu posibilitatea de al acopei pe timp de toamna-iarna. M-ar interesa un pret, daca se poate, pentru un balon cu membrana dubla de 16 / 30 m.

  Va multumesc si sa aveti o zi buna.

  • ATLAS SPORT

   in data de 25/08/2017 la 7:40 am - Răspunde

   Buna ziua!
   In cel mai scurt timp veti primi raspuns din partea noastra.

 2. Ion Stanciu

  in data de 27/08/2017 la 9:15 am - Răspunde

  Buna ziua,
  Va intereseaza achizitionarea unui set de utilaje/echipamente/scule noi sau/si second hand SMG pentru constructia de piste de atletism si a terenurilor cu gazon sintetic.

  • ATLAS SPORT

   in data de 28/08/2017 la 5:29 am - Răspunde

   Buna ziua!
   In cazul in care suntem interesati, veti fi contactat de un reprezentant al firmei.

Lasă un răspuns.