Gazonul artificial – Ce trebuie să știți despre avantajele sale

Iată ce trebuie să știți despre instalarea gazonului artificial în curtea casei. Gazonul sintetic, iarba artificială – indiferent de doriți să îl numiți, a evoluat de la anii 1960 până astăzi.
De la prima instalare într-o zonă de agrement din Rhode Island, oamenii au văzut valoarea gazonului artificial pentru locurile sportive și l-au instalat-o pe stadioane de fotbal și de terenuri sortive din întreaga lume.
Nu a durat prea mult pentru ca gazonul sintetic să apară în curțile rezidențiale și să transforme suprafețele mici din spatele casei în zone verzi benefice pentru toți membrii familiei. Să aruncăm o privire mai atentă.


Gazon artificial sau gazon natural: Marea iluzie
Majoritatea proprietarilor de case își scot primăvara mașinile de tuns și încep tradiția de cosire anuală, trimițând mirosul de iarbă proaspăt cosită în aerul din vecinătate.  Este un miros pe care adulții și-l amintesc din copilărie, chiar dacă ei înșiși aveau responsabilitatea adesea să tundă peluza.
Nimic nu se compară cu mersul pe iarbă,  gândilându-ne picioarele. Cu toate acestea, gazonul artificial de astăzi oferă același sentiment și nu necesită cosire, indiferent cât de mult plouă.
Gazonul sintetic este o mare alternativă economică la gazonul natural, oferind același aspect și senzație ca gazonul natural, dar fără toate treburile de întreținere care vin împreună cu el.
Gazonul sintetic este realizat din fibre sintetice care imită lamele gazonului natural.
Datorită progreselor de astăzi, gazonul sintetic arată ca cel natural de aproape și de departe.

Avantajele majore ale gazonului artificial
Este nevoie de efort pentru a menține o peluză tăiată și îngrijită dacă doriți să arate impecabil în fiecare anotimp. Îngrășămintele, pesticidele și alte produse costă, de asemenea, bani și nu vă pot oferi rezultatele așteptate. Gazonul sintetic elimină necesitatea acestor produse și serviciile de îngrijire a gazonului, deoarece necesită foarte puțină întreținere. Alte avantaje majore pentru trecerea la gazon artificial includ:

Niciodată nu trebuie să cosiți sau să udați gazonul artificial.
Puteți economisi bani pe care i-ați cheltui pe gaz, ulei și piese pentru mașina de tuns iarba.
Gazonul sintetic nu devine maro și nu moare în timpul unei secete.
Vă puteți juca pe gazon fără a-l deteriora.
Gazonul sintetic previne creșterea buruienilor și infestările parazite.
Gazonul sintetic are, de asemenea, un sistem de drenare integrat, care permite uscarea rapidă a lamelor după ploaie.
Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la patch-uri de noroi sau găurile săpate de câinele dvs. Gazonul sintetic rămâne perfect îngrijită și are aceeași lungime fără nici o întreținere din partea dvs.

Instalarea gazonului sintetic poate costa mai mult, însă  investiția este amortizată pe termen lung în timp ce va elimina lucrările de întreținere a gazonului pentru totdeauna.

Lasă un răspuns.