Gazonul artificial (decorativ) caștigă popularitate !

 

1

Vrei un gazon perfect? Gazonul artificial este răspunsul la acestă întrebaredeoarece rezolvă probleme importante precum udatul, plivitul și problemele referitoare la fertilizare și arată perfect 12 luni pe an, arată “proaspăt cosit”.
Dacă locuiești într-o zonă cu puține precipitații sau o zonă în care în mare parte a anului este secetă, sau daca ești doar obosit de întreținerea constantă pe care gazonul natural o necesită, gazonul artificial (decorativ) este soluția ta!
Pe lângă multitudinea de utilizări pentru terenuri de sport, tot mai mulți proprietari de case caută să economisească timp, apă și să elimine durerea de spate cauzată de orele petrecute langă mașina de tuns gazonul natural, prin trecerea de la iarbă naturală la gazon artificial decorativ.
Gazonul sintetic decorativ, pentru amenajarea curții și a zonelor de recreere, este în creștere de la 10% la 15% pe an în România. Asta înseamnă că proprietarii de case folosesc din ce în ce mai mult gazonul artificial decorativ pentru: peluze, zone de joacă, zona de recreere din jurul piscinei, acoperișuri de bloc/cladiri de birouri, frontierele decorative langă pavajul de pe terasa etc.

download

Ce este exact gazonul artificial (decorativ) ?
Gazonul artificial este format din filamente țesute într-un suport perforat, care permite trecerea apei. După decopertarea stratului vegetal, nivelarea și compactarea stratului de pamânt, se adaugă un strat de umplutura din balast care are scopul de a drena apa de pe suprafața de agrement sau suprafața de joc. Se adaugă un strat de piatra spartă compactată și un pat de nisip compactat. În final, acest suport e umplut cu nisip cuarțos uscat și granule de cauciuc reciclat macinat.
Gazonul sintetic modern este confecționat din nailon, polietilenă, sau polipropilenă care este colorată (poate fi gazon de culoare verde, albastru, roșu etc.).

Avantajul economic al gazonului artificial:

Deși prețul de achiziție al gazonului artificial este considerabil mai mare decât al gazonului natural, investiția se recuperează în timp util, deoarece costurile de întreținere sunt minime (pe lângă costurile necesare întreținerii gazonului natural prin udare frecventă, tundere, erbicizare, fertilizare) gazonul artificial având și o durată de viață mult mai lungă.

 

2

Care sunt beneficiile gazonului sintetic:
1. Se salvează apă.
2. Este extrem de ușor de întreținut.
3. Poate fi ecologic.
4. Autoritatea de apă Southern Nevada (SUA) spune că un proprietar de casă salvează aproximativ 210 litrii de apă pe an pentru fiecare metru pătrat de iarbă naturală înlocuită cu gazon sintetic.
5. Câștigi 150 ore /an! Gazonul artificial nu trebuie cosit, semănat, tăiat, fertilizat – aceste elemente de întreținere a gazonului natural îi “fură” proprietarul în medie, aproximativ 150 de ore pe an.
6. Cauciucul măcinat reciclat necesar umpluturii pentru peluze sintetice scoate 20 de milioane de anvelope de cauciuc din depozitele de deșeuri în fiecare an.


images

Care sunt dezavantajele gazonului artificial decorativ?
1. Nu poate absorbi și descompune urina animalelor de companie.
2. Se încălzește direct în soare.
3. Nu poate fi reciclat.
4. Buruienile pot crește în praf și frunzele putrede se pot acumula; astfel gazonul va trebui greblat sau suflat de frunze.
5. Radiază căldură în jur la oameni, animale de companie, copaci și clădiri. Umbra copacilor, care împiedică iarba reală sa crească, va împiedica iarbă artificiala să devină prea fierbinte.

Gazonul artificial este potrivit pentru tine dacă:
1. Ești obosit de udarea, plivitul, fertilizarea și tăierea gazonului natural.
2. Facturile de apă din timpul verii sunt prea mari.
3. Nu vrei să utilizezi îngrășăminte chimice și erbicide.
4. Crezi că gazonul artificial arată la fel de bine ca și un gazon natural bine întreținut – poate chiar mai bine.
5. Vrei sa câștigi 150 ore de timp liber pe an.

 

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!