Gazonul artificial și întreținerea acestuia pentru aplicații comerciale

Una dintre cele mai importante practici de întreținere periodică pentru sistemele comerciale de gazon este păstrarea nivelurilor de infill coerentă și cantitatea de infill corespunzătoare tuturor zonelor cu trafic ridicat. Aceste locuri apar acolo unde acțiunea repetitivă are loc în timpul utilizării extinse. De exemplu, partea de jos a unui echipament de joacă sau la o poartă de intrare. Mișcarea constantă repetitivă are ca rezultat deplasarea infill-ului care va necesita o umplere mai mare sau o redistribuire a acestuia.

Fără distribuirea adecvată a infill-ului în zonele cu trafic intens, fibrele vor începe să se deplaseze, iar activitatea de pe gazon poate duce la ruperea prematură a fibrelor în timp și poate expune eventual suportul gazonului. Odată ce fibrele sunt uzate, singură soluție este înlocuirea unora dintre ele sau a întregului gazon. În plus, doriți să vă asigurați că gumă de mestecat, alimentele, semințele de floarea-soarelui, sucurile, tutunul și obiectele ascuțite nu își fac prezența pe gazon, pentru a preveni deteriorarea acestuia.

Mai jos sunt câteva instrumente, rutină de întreținere și cazuri speciale de care trebuie ținut cont atunci când învățați cum să vă mențineți gazonul.

Unelte

Utilaje de periere (Mătură sau suflantă de frunze)

Rutină

Periaj (o dată pe săptămână)
Utilizați o mătură sau o suflantă cu frunze o dată pe săptămână pentru a curăța orice resturi prezente pe gazon.
Deșeuri/Eliminarea deșeurilor (după caz):
Îndepărtați orice deșeuri de animale de companie sau resturi de pe gazon.

Top-dressing (după cum este necesar)
Utilizați infill suplimentar pentru a umple petele de trafic în gazon, unde infilll-ul nu are înălțimea potrivită. Acest lucru este bun pentru a menține gazonul în poziție verticală și arată ca în ziua în care a fost instalat.

Cazuri speciale

Gumă:
Poate fi eliminată folosind un produs de congelare a aerosolilor.

Pete:
Pot fi îndepărtate cu detergenți comerciali cu baza neutră. Nu utilizați detergenți de înălbire sau oxidanți pe gazon. După această, curățați zona cu un dezinfectant.

Deșeuri animale de  companie:
Puteți lua în considerare utilizarea unui detergent enzimatic după ce ați îndepărtat deșeurile.

Lasă un răspuns.