Stadioanele sportive îmbrățișează avantajele iluminării cu LED

Concursurile sportive profesionale reprezintă o distracţie excelentă, însă antrenorii şi proprietarii de terenuri ştiu că, în primul rând, sportul este o afacere. Acest lucru înseamnă că, creşterea veniturilor şi reducerea costurilor sunt la baza tuturor activităţilor sportive. Administratorii stadioanelor sportive au descoperit că iluminatul cu LED-uri îi poate ajuta să realizeze ambele obiective.

Avantajele iluminatului sportiv cu LED-uri
În primul rând, administratorii stadioanelor sportive înţeleg că atrag mai mulţi fani pe terenurile lor dacă pot îmbunătăţi experienţele de joc şi de vizionare atât pentru sportivi, cât şi pentru fani. Sportivii profesionişti au arătat o preferinţă pentru iluminatul cu LED-uri, deoarece imită mai bine lumina naturală a soarelui pe suprafeţele de joc. Lumina naturală oferă sportivilor profesionişti o şansă mai bună să vadă rotirea unui mingi în câteva sutimi de secundă. Profesioniştii sportivi isi perfecţionează abilităţile pentru a răspunde mişcărilor subtile ale jocurilor şi ale altor jucători care se află pe suprafaţa de joc cu ei.

LED-ul de iluminat oferă sportivilor o şansă mai bună de a răspunde la aceste mişcări, oferind în acelaşi timp fanilor o şansă de a vedea acţiunea mai clar.

Iluminatul cu LED-uri poate fi de asemenea configurat pentru a elimina toate umbrele şi petele întunecate de pe o suprafaţă de joc. Un sportiv profesionist poate interpreta greşit direcţia sau viteză unei mingi care trece printr-o umbră sau un loc luminos. Cu iluminare potrivită şi uniformă, abilităţile sportivului vor fi utilizate în avantajul sau fără a distrage atenţia de pe suprafeţele de joc neuniform luminate.
O parte substanţială a veniturilor profesionale din sport este acum generată prin emisiuni de televiziune şi de difuzări live. Iluminarea LED-urilor de ultimă generaţie oferă cea mai clară imagine de difuzare fără pâlpâire sau distorsiuni ale imaginii. Într-o lume a sporturilor care se bazează din ce în ce mai mult pe reluări pentru a decide meciurile controversate, iluminarea LED-urilor îmbunătăţeşte vizibilitatea pentru a spori probabilitatea că oficialii să ia decizia corectă.

Reducerea costurilor este cealaltă parte a ecuaţiei veniturilor unui stadionul sportiv. Sistemele de iluminare cu LED pot produce iluminarea identică sau mai bună, la mai puţin de jumătate din costurile de funcţionare ale iluminatului tradiţional. Nocturnă de iluminat cu LED-uri are de asemenea o speranţă de viaţă utilă de peste 50.000 de ore, iar în unele cazuri până la 100.000 de ore. Sistemele LED pot fi, de asemenea, controlate cu un sistem central care monitorizează calitatea dispozitivului şi care oferă feedback instantaneu cu privire la necesitatea înlocuirii sau altei lucrări de întreţinere. Aceste sisteme permit operatorilor stadionului să efectueze lucrări de întreţinere şi reparaţii pe dispozitive individuale, cu un timp minim de întrerupere în restul sistemului.

Lasă un răspuns.