Gazonul sintetic multisport vs Tartan

Un tip popular de suprafata pentru multe terenuri sportive scolare si facilitati de atletism, este gazonul sintetic multisport . Acesta este un tip de covor cu gazon artificial, care poate fi folosit pentru o serie de zone sportive in aer liber, inclusiv suprafete multifunctionale, terenuri de fotbal si altele.

Terenul sintetic multisport este proiectat special pentru a fi o suprafata durabila, pentru orice vreme, care este potrivita pentru multe sporturi si activitati sportive. In timpul procesului de fabricatie, gazonul artificial este cusut intr-un sistem de lipire a fibrelor, care ii confera atat rezistenta, cat si porozitate pentru utilizare in toate conditiile meteorologice. Odata ce suprafata a fost instalata pe un teren sportiv, umplutura cu nisip de siliciu este plasata in interiorul fibrelor de iarba pentru a adauga o rezistenta sporita si stabilitate pentru fiecare dintre sporturile alese.

Unele scoli si cluburi sportive  au terenuri sportive multifunctionale si piste de atletism instalate pe suprafete de cauciuc polimeric – tartan. Aceasta este formata din granule de cauciuc EPDM care sunt mixate cu un liant si apoi asezate pe o baza de macadam. In timp ce acest tip de suprafata ofera calitati bune de joc pentru sporturi individuale, cum ar fi netball si baschet, nu are versatilitatea pe care o obtineti cu o suprafata de gazon sintetic multisport.

Ce face gazonul sintetic multisport sa se diferentieze?
Exista o serie de factori care fac ca sistemele de gazonul sintetic sa fie o alternativa mai buna la tartan, daca cautati o adevarata suprafata de utilizare multipla care sa poata fi folosita pe tot parcursul anului. Iata cateva dintre avantajele de a avea o suprafata sportiva cu gazon sintetic in loc de cauciuc polimeric:

Gazonul multisport este extrem de puternic si durabil, astfel incat acesta poate rezista la utilizarea intensa. Covorul este prevazut cu o panza pentru a preveni ruperea, astfel incat suprafata sa ramana neteda si uniforma. Designul sau inseamna ca poate rezista daunelor cauzate de intemperii si utilizarii consecvente a diferitelor sporturi si activitati, precum si o fibra stabila UV pentru a preveni decolorarea culorilor.

Datorita designului, gazonul sintetic este capabil sa asigure o porozitate optima, deoarece procesul de fabricatie are ca rezultat o drenare libera a suprafetei in comparatie cu cauciucul polimeric si oricare alta specificatie a gazonului artificiale. Acest lucru inseamna ca apa este capabila sa se scurga prin suprafata mult mai rapid, facandu-l o adevarata facilitate pentru toate conditiile meteorologice, astfel incat jocurile si antrenamentele nu trebuie sa fie anulate datorita conditiilor umede.

Caracteristicile de joc ale gazonului sintetic multisport inseamna ca acesta este probabil cel mai versatil tip de suprafata pentru facilitatile de jocuri in aer liber. Sporturile pentru care pot fi utilizate includ fotbal, hochei, tenis, netball, baschet, atletism si o serie de alte jocuri si activitati. Suprafata de cauciuc polimeric poate satisface doar pana la doua sau trei sporturi, astfel ca gazonul sintetic ofera o varietate mult mai larga de sporturi si activitati pentru ca oamenii sa se implice.

In comparatie cu suprafata de cauciuc EPDM, gazonul artificial ofera o optiune mult mai usoara, care este ideala pentru facilitatile de scoala primara in care se vor juca copii mai mici, deoarece aceasta absoarbe impactul caderilor pentru a preveni ranile.

 

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!