Instalarea unui teren de tenis – puncte cheie pentru personalizarea terenului (I)

Proprietarii de case au multe opţiuni de personalizare atunci când instalează un teren de tenis. Dacă sunteţi un jucător de tenis pasionat, probabil că aveţi viziuni despre un teren de tenis din curte.
Vestea bună este că instalarea unui teren de tenis în curte este mai uşor decât vă imaginaţi. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când faceţi planul, mai ales când vine vorba despre suprafaţa pe care o alegeţi.
Apoi, există iluminatul, impremuirea şi amenajarea. Să aruncăm o privire la câteva dintre opţiunile dvs. atunci când vine vorba de instalarea unui teren de tenis în curtea casei.

Instalarea unui teren de tenis – aveţi suficient spaţiu?
Dimensiunea totală a unui teren de tenis pentru jocurile duble este de 18×36 m. Deci, primul lucru pe care ar trebui să-l faceţi este să vă măsuraţi spaţiul. Ţineţi minte că trebuie să permiteţi spaţiu suplimentar în jurul perimetrului terenului pentru a permite instalarea drenajului, amenajarea teritoriului şi împrejmuire.

Nu uitaţi drenajul
Vreţi un teren de tenis, nu o piscină, nu?
Panta corectă este importantă pentru a permite scurgerea apei de pe teren. Pământul ar trebui să fie, de asemenea, de preferinţă pe acelaşi plan sau mai mare decât terenul adiacent.
Se recomandă un substrat finalizat de 4 până la 6 centimetri deasupra solului din jur. Dacă terenul dvs. are o masă mare de apă, poate fi necesar să instalaţi un sistem de drenaj subteran.

Opţiunile de suprafaţă
De când a fost inventat tenisul, acesta a fost jucat pe o varietate de suprafeţe, de la pământ până la gazon, zgură şi beton.
În zilele noastre, cele mai multe terenuri sunt pavate, deşi zgura este încă o alegere populară pentru cei cărora le place un joc mai lent.
Suprafaţa unui teren de tenis poate schimba serios jocul. Aceasta dictează modul în care vă deplasaţi pe teren şi cât de repede avansează mingea.


Să aruncăm o privire asupra alegerilor.

Teren de tenis cu gazon natural
Terenul de tenis cu gazon natural, precum cele de la Wimbledon, oferă cea mai mică suprafaţă de jucat. Acestea oferă şi o viteză rapidă de joc. Dar acestea greu de construit şi chiar mai greu de întreţinut. Gândiţi-vă la cosit, fertilizare, combaterea buruienilor, irigare.

Teren de tenis cu gazon sintetic
Terenul sintetic este o alegere bună pentru jucătorii care se bucură de jocul pe iarbă, dar nu doresc să aibe pe cap întreaga întreţinere şi irigare care vine cu terenurile de acest tip. Terenurile de tenis cu gazon sintetic oferă tehnologii de rezistenţă la alunecare, tracţiune şi absorbţie a şocurilor, astfel încât să puteţi continua să jucaţi mai mult.
Există o varietate de gazoane sintetice, în funcţie de ritmul de joc dorit. Există gazoane mai rapide pentru jocurile de iarbă profesionale la nivel de teren, sau mai lente concepute pentru amatori şi începători.

Teren de tenis acrilic
Terenurile de tenis acrilice sunt realizate din straturi sintetice/acrilice pe o fundaţie de beton sau asfalt. Aceste terenuri au tendinţa de joc pe termen mediu şi rapid, deoarece există puţină absorbţie a energiei ca şi în cazul terenurilor cu gazon. Sunt durabile şi complet personalizabile, disponibile într-o gamă largă de culori. Acestea necesită mai puţină întreţinere decât betonul şi se găsesc într-o varietate de viteze de joc.

Teren de tenis din zgură
Visează să concurezi la Open-ul francez? Atunci terenurile de tenis cu zgură sunt cele mai potrivite.
Întreţinerea zilnică este necesară pentru a păstra un teren de tenis în stare excelentă. Suprafaţa necesită timp să se usuce după ploaie.

Terenuri de tenis din beton
Acestea sunt terenurile standard pe care le veţi vedea în cele mai multe baze sportive şi centre de recreere. În timp ce sunt durabile şi eficiente din punct de vedere al costurilor, ele sunt, de asemenea, susceptibile de a se deforma şi crăpa, radiază un nivel mai ridicat de căldură şi nu funcţionează la fel de consistent ca şi alte suprafeţe.
Dacă sunteţi în căutarea unei opţiuni la un nivel de cost eficient, terenurile de tenis din beton sunt un început bun.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!