Întrebări frecvente – partea a II-a

Cum se compară gazonul sintetic cu iarbă naturală la ratele de accidentare a jucătorilor?
Realizate cu materiale rezistente la siguranţă, terenurile de sport din gazon sintetic sunt întotdeauna gata de joc. Tracţiunea, rotaţia şi rezistenţa la alunecare, abraziunea de suprafaţa şi stabilitatea, îndeplinesc cerinţele riguroase ale celor mai respectate ligi şi federaţii sportive.
Deci, nu este deloc surprinzător faptul că studiile recente indică faptul că riscul de rănire a jucătorilor pe gazon sintetic nu este mai mare decât pe iarba naturală:

Trei studii pe termen lung din 2010, publicate de cercetători din Norvegia şi Suedia, au comparat leziunile acute cu gazon sintetic şi iarbă naturală. Studiile au examinat tipul, localizarea şi severitatea leziunilor suferite de sute de jucători în timpul mii de ore de meciuri şi de antrenament pe o perioadă de 4 până la 5 ani. Au fost evaluate multe tipuri de leziuni acute ale jucătorilor de fotbal pentru bărbaţi şi femei, în special leziuni la nivelul genunchilor, entorse glezne, luxaţii musculare, contuzii şi fracturi. Cercetătorii au concluzionat că riscul de rănire a jocului pe gazon artificial nu este mai mare decât jocul pe iarba naturală;

O analiză efectuată de Centrul Medical de Evaluare şi Cercetare al FIFA asupra incidenţei şi severităţii leziunilor suferite pe iarbă şi gazon sintetic în timpul a două Campionate Mondiale FIFA U-17. Potrivit FIFA, “cercetarea a arătat că există foarte puţine diferenţe în incidenţa, natura şi cauzele leziunilor observate în timpul jocurilor jucate pe gazon artificial în comparaţie cu cele jucate pe iarbă”.

Un studiu NCAA din 2004 în rândul şcolare la nivel naţional, care a comparat ratele de vătămare dintre gazonul natural şi cel sintetic, a constatat că rata prejudiciului în timpul practicilor a fost de 4,4% pe gazon natural şi de 3,5% pe gazon sintetic.

Sunt toate produsele de gazon sintetice la fel?
Nu, există o varietate de tipuri diferite de produse şi sisteme de gazon sintetic. Contactaţi-ne, pentru a vă oferi mai multe informaţii despre produsele pe care le furnizăm.

Poate gazonul sintetic să reziste la o utilizare intensă?
Da, unul dintre avantajele importante ale gazonului sintetic este capacitatea sa de a rezista sub o utilizare foarte grea. În timp ce pe gazonul natural nu trebuie jucat în timpul sau imediat după o furtună sau ploaie, după aplicarea pesticidelor şi îngrăşămintelor sau în timpul lunilor în care iarba nu creşte, gazonul sintetic este întotdeauna gata de joc.
Întreţinerea obişnuită este importantă pentru a permite gazonului sintetic să reziste la utilizarea grea pe care este adesea supusă.

Lasă un răspuns.