Majoritatea antrenorilor de fotbal in Europa prefera gazonul artificial

Mai mult de trei sferturi dintre antrenorii de fotbal din Europa cred ca jucatorii lor sunt susceptibili de a dezvolta abilitati mai bune de formare pe gazonul sintetic. Acesta este doar una dintre cele mai importante concluzii ale unui studiu realizat de European Synthetic Turf Organisation si publicat recent.
In mod colectiv, 65% din cei intervievati antreneaza in mod constant pe gazon artificial. Mai mult, doar 1% dintre respondenti au indicat ca nu au antrenat pe gazon natural – un semn incurajator ca suprafata devine tot mai acceptata la toate nivelurile sportive. Cea mai mare utilizare raportata a gazonului sintetic, in functie de rezultatele studiului, este in Norvegia (84%), urmata de Irlanda si Scotia (81% fiecare) si Moldova (75%). In plus, majoritatea antrenorilor prefera sa antreneze jucatorii pe gazon sintetic, permitandu-le sa puna in aplicare cele mai eficiente metode de antrenare.
Intitulat “Un sondaj al Antrenorilor de fotbal profesionist din Europa si punctele de vedere ale practicarii si jocului pe gazon sintetic,” raportul reflecta opiniile a mai mult de 2.000 de antrenori. Majoritatea raspunsurilor au fost de la antrenori profesionisti platiti care lucreaza cu norma intreaga sau partiala, cu jucatori de sex masculin si feminin, tineri si adulti.
1
Alte aspecte importante
Antrenorii intervietati citeaza urmatoarele beneficii, in ordinea importantei, a practicarii si jocului pe gazon sintetic:

“Mai putine jocuri si sesiuni se pierd din cauza vremii nefavorabile”
“Conditiile stabile consistente, indiferent de vreme”
“Disponibil sa se foloseasca intotdeauna, indiferent de vreme mai putine leziuni beneficiu major pentru dezvoltarea tinerilor jucatori.”
“Un tempo mai mare de joc.”

Opiniile sunt impartite aproape in mod egal asupra faptului daca antrenorii ar prefera sa joace toate meciurile competitive pe gazon.

Cuvintele antrenorilor
“Am observat o imbunatatire clara in dobandirea abilitatilor jucatorilor care au jucat fotbal competitiv regulat pe gazon sintetic”, a scris Valdas Dambrauska, intr-unul din cele peste 10.000 de comentarii facute de catre toti antrenori chestionati.
Teddy Moen, CEO al Asociatiei Formatorilor de fotbal norvegian, a sustinut ca jucatorii mai tineri prefera de fapt practicarea si jucarea pe un teren sintetic, care stimuleaza interesul lor in antrenarea continua.

Mari schimbari din 2013
Intr-un studiu ESTO realizat in 2013, cu 110 de membri ai Asociatiei antrenorilor de fotbal profesionist din Olanda, 62% din antrenori au crezut ca “jucatorii sunt capabili sa-si dezvolte abilitati tehnice mai bune de formare pe gazon sintetic.”
Cea mai mare parte de antrenori, de asemenea, au fost de acord ca acestia pot pune mai usor in aplicare metodele lor de antrenare pe un teren artificial” si ca s-ar antrena mai degraba pe un teren artificial modern decât pe un gazon natural de calitate proasta.

CONCLUZIE
Oficialii ESTO (European Synthetic Turf Organisation) au ajuns la concluzia ca “prin sprijinirea utilizarii de gazon sintetic, antrenorii de fotbal vor influenta atitudinile generatiilor viitoare de jucatori, antrenori, parinti, oficiali si politicieni”.

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!