Menținerea gazonului sintetic

În plus față de uzura zilnică, deșeuri și accidente, proprietarii de gazon artificial ar trebui să urmeze câțiva pași de rutină pentru a menține calitatea și longevitatea gazonului artificial.
Gazonul artificial durează, în general, între 15 și 25 de ani, în funcție de utilizarea acesteia. Urmând o rutină de curățare a gazonului de deșeuri, curățarea în mod regulat și periajul va ajuta gazonul artificial să realizeze o durată lungă de viață.

Echipamente de care aveți nevoie
Pentru a menține o rutină și pentru a vă îngriji gazonul artificial, trebuie să vă asigurați că aveți câteva instrumente esențiale. Veți avea nevoie, în primul rând, de un furtun – în cazul în care zona în care locuiți există ploaie frecventă, această este mai puțin o necesitate, dar este încă utilă pentru spălarea gazonului la nevoie.
O suflantă de frunze este, de asemenea, utilă, pentru a elimina frunzele căzute înainte ca acestea să fie impregnate în gazonul artificial. O greblă va contribui, de asemenea, la menținerea fibrelor gazonului proaspete și libere.

Curățați, clătiți, periați, repetați
Există, în esență, 4 pași principali pentru a vă îngriji în mod regulat terenul cu gazon artificial. Aceste etape ar trebui să fie efectuate lunar, dacă nu săptămânal.

Îndepărtați deșeurile de pe gazon. Acest lucru este important mai ales după vânturi puternice sau furtuni. Îndepărtarea frunzelor, a ramurilor și a altor resturi vă va proteja gazonul de deteriorare.
Clătiți gazonul în mod regulat. Utilizați un furtun cu apă rece și curată pentru a îndepărta praful și polenul. Dacă locuiți într-o zonă care adesea primește ploaie, nu va trebui să clătiți foarte des gazonul cu un furtun
Periați gazonul în zone cu trafic ridicat. Periajului va ajuta gazonul să evite deteriorarea și să-l mențină într-o formă puternică și proaspătă.

Concluzie
Gazonul artificial este o investiție demnă și, că toate investițiile, are nevoie de îngrijire și întreținere pentru a o menține în formă optimă. Urmând instrucțiuni simple pentru curățarea și îndepărtarea petelor, asigurându-vă că este lipsită de resturi, clătite în mod regulat și periate adesea în zone cu trafic intens, sunt aspecte importante ale îngrijirii și întreținerii și cu siguranță vor  proteja terenul cu gazon artificial.

Lasă un răspuns.

Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!