Ghid pentru construcția unui teren sintetic de sport – Nevoile și bugetul

1. Definiți nevoile
La începutul proiectului, proprietarul trebuie să decidă asupra domeniului său de aplicare. Ce sport sau activități se vor desfășura pe teren – fotbal, tenis, baschet? Sporturile specifice care vor fi jucate pe suprafața terenului pot influența lungimea adecvată a gazonului, precum și adâncimea și tipul de infill.
La ce nivel se vor juca aceste sporturi? Nivelul concurenței va determina organismul de conducere și, prin urmare, ce reguli vor prevala. Regulile organismului de conducere vor specifica dimensiunile necesare ale terenului și tipurile de suprafețe, precum și dimensiunile zonelor necesare dimprejur.

Exista o pista de alergat ce inconjoara terenul? Dacă da, care sunt evenimentele planificate și care dintre acestea, dacă există, vor fi plasate pe teren? Rețineți că unele dintre evenimentele desfășurate în mod tradițional pe teren, vor trebui mutate atunci când este instalat un teren de gazon sintetic deoarece acestea pot deteriora terenul.
Cele mai multe terenuri multisport vor necesita un compromis între ceea ce este optim pentru un antrenament sau un sport, comparativ cu caracteristicile de performanță și cerințele unui alt sport. Definirea cu grijă a nevoilor și stabilirea priorităților va duce mult la asigurarea faptului că instalația, odată construită, va funcționa cât mai bine posibil.

Așadar, înainte de a demara proiectul de construcție a terenului de sport, definiți aceste nevoi. În felul acesta, nu veți întâmpina probleme când proiectul este deja demarat.

2. Elaborați un buget


Cât vă permiteți să cheltuiți? Elaborarea unui buget poate fi cel mai dificil pas în procesul de construcție. Este posibil să trebuiască să faceți concesii, însă pentru a face alegeri în cunoștință de cauză, trebuie să stabiliți prioritățile. De exemplu:

Aveți nevoie de o instalație finalizată acum sau puteți să mai așteptați pentru garduri, iluminat, tribună sau alte aspecte ale proiectului? Ați decis să construiți o anumită suprafață sau un anumit teren sau sunteți dispus să luați în considerare alternative? Cu ce condiții de teren lucrați? Probleme de irigare și drenare? Condițiile solului și calitatea? Aveți pe teren un tip de gazon existent ce trebuie reabilitat sau veți lucra cu un teren neamenajat anterior?

Amintiți-vă că, la fel ca în majoritatea proiectelor, este ușor să cheltuiți mai mult decât v-ați gândit. Stabilirea unui buget presupune examinarea diverselor opțiuni și alegerea în cunoștință de cauză, dar alegerile nu trebuie să însemne compromiterea rezultatului final. Cunoașterea factorilor care sunt cei mai importanți pentru instalația planificată și dorința de a căuta soluții creative pot aduce proiectul la un cost rezonabil.

În planificarea bugetară, luați în considerare nu doar costul inițial, ci costul pe termen lung. Înainte de a vă angaja intr-un proiect de acest gen, asigurați-vă că vă puteți permite programul de întreținere recomandat de furnizorul ales, precum și o rezervă pentru eventualele reparații și/sau înlocuiri.

Lasă un răspuns.

Open chat
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!