Este timpul să înlocuiți/schimbați pista de atletism?

Pistele de alergare au cicluri de viață. Ele nu sunt menite să dureze pentru totdeauna. Cele mai multe piste de alergare se găsesc în școli sau baze sportive, unde le folosesc o varietate de persoane. De exemplu, o pistă aparținând unei școli obișnuite, este folosită de elevii de liceu, pentru orele de educație fizică, participanții la sport din comunitate și, în multe cazuri, este folosită ca un loc pentru a organiza evenimente școlare și comunitare. Pista devine un spațiu public versatil.

Durata pistei
Deci care va fi durata de viață a unei piste? Dacă a fost instalată de mai mult de 20 de ani, este momentul să luați în considerare instalarea unei noi piste de atletism- sau cel puțin efectuați unele upgrade-uri/reparații.
De-a lungul timpului, vremea și utilizarea vor duce pista într-o stare nedorită. În anumite locuri, cum ar fi cel în care se află linia de start și/sau loc în care oamenii fac sărituri, pista se va uza mai repede decât în alte zone mai puțin utilizate.

Lucruri de luat în considerare
Când decideți dacă doriți sau nu să înlocuiți pista de alergat, există anumite lucruri pe care să le căutați dacă vedeți fisuri sau zone în care suprafața nu pare să fie lipită de substrat, atunci este timpul să o înlocuiti. Dacă culorile și/sau marcajele au dispărut, această nu înseamnă neapărat că trebuie să înlocuiți pista. Înlocuirea pistei are mai mult de-a face cu felul în care suprafața funcționează și nu după modul în care “arată” estetic.

Puteți avea o pistă uzată și decolorată, care este încă bună pentru sportivii care o folosesc, funcțional vorbind. Asta-i bine! Dacă suprafața de alergare este încă bună, chiar și pe margini, atunci păstrați-o și bucurați-vă de ea încă câțiva ani.
Pista dvs. ar putea avea nevoie de înlocuire, dacă nu a fost bine întreținută de-a lungul anilor sau dacă a fost folosită intens. De exemplu, utilizarea de utilaje sau vehicule grele pe suprafață pistei nu este un lucru bun. De asemenea, purtarea încălțămintei cu crampoane pe pistă, va duce la apariția găurilor și ulterior la degradarea suprafeței.
Durata de viață a unei piste scade cu cât este mai mult folosită și incorect utilizată.

Investiție inițială
Ca și în cazul altor lucruri în viață, vă veți bucura de calitate, atât cât sunteți dispuși să investiți, astfel încât cu cât cheltuiți mai mult, cu atât va dura mai mult.
De-a lungul timpului, s-au făcut pași importanți în crearea de produse ecologice mai eficiente. În prezent, va puteți bucură de piste mai puternice, dar mai moi. Și sunt disponibile în mai multe nuanțe care ajută la îmbunătățirea atracției lor estetice.
Vă întrebați dacă este timpul să înlocuiți pistă de alergare? Sau vă gândiți să construiți o pistă nouă? Dacă da, vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații.

Lasă un răspuns.


Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Deprecated: Function JoinchatUtil::to_json is deprecated since version 5.0.0! Use Joinchat_Util::to_json instead. in /home/atlassport/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Echipa Atlas Sport
Salutare 👋

👉 Intră în contact cu unul din agenții noștri. Click pe icoana de WhatsApp, selectează un agent disponibil, deschide aplicația și spune-ne cu ce te putem ajuta!