Terenurile de tenis cu gazon artificial

Teren tenis sintetic

Ai cautat mult pentru o oferta teren tenis? Atlas Sport iti face o oferta teren tenis pe care nu o poti refuza. Contacteaza-ne!
Inainte de a face acest lucru, citeste articolul de fata pentru a afla informatii folositoare pentru proiectul tau.
Tenisul este recunoscut ca un sport internaţional popular, cu jucători din diferite părţi ale lumii. Este bine cunoscut faptul că se numără printre sporturile majore, cum ar fi voleiul şi fotbalul. Singurul lucru pe care aceste sporturi îl au în comun sunt tipurile de terenuri pe care joaca sportivii.

Suprafete

Gazonul artificial este doar una dintre puţinele tipuri de terenuri de joc. Terenurile de tenis pot varia de la zgură, suprafaţă dură, până la tartan şi gazon. În trecut, sportivii profesionişti au jucat pe terenurile de iarbă, acestea fiind primele tipuri de terenuri de tenis apărute. Aceste terenuri din gazon necesită cosire şi udare frecventa. Prin urmare, sunt mult mai costisitor de întreţinut. Soluţia ideală este de a opta pentru gazon artificial şi de a construi terenul de tenis cu aceasta suprafaţă.

 

Avantaje teren tenis sintetic

În plus faţă de inexpensivitatea gazonului artificial, acesta poate rezista unei perioade lungi de utilizare. Spre deosebire de gazonul natural, gazonul artificial de tenis poate dura o viaţă şi necesită mult mai puţină întreţinere decât cel natural. Nu este nevoie de udare sau de cosit în mod consecvent, ceea ce duce la costuri mai mici pentru utilizarea apei. Un alt avantaj al gazonului de tenis este că accesibilitatea pentru oricine, nu doar pentru sportivii profesionişti.

Un avantaj suplimentar al este întreţinerea pantofilor de tenis, mai ales dacă jucaţi în mod regulat. Cu gazonul artificial de tenis, pantofii de tenis nu se vor murdari sau nu vor reţine petele. Aceasta înseamnă pantofi de tenis mai rezistenţi, care pot acumula mai mulţi “kilometri” de timp de joc. În plus, gazonul artificial are capacitatea de a se usca în mod drastic mai repede decât gazonul natural.

Jocul pe teren tenis sintetic

Tenisul pe gazon artificial nu absoarbe apa după ploaie şi are un sistem bun de drenaj. Chiar şi după roua de dimineaţă sau după perioade lungi de ploaie, veţi putea juca imediat. Acest lucru înseamnă posibilitatea de a juca pe tot parcursul anului. Nu va fi nevoie să vă preocupaţi de efectele ulterioare ale condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cele mai obişnuite terenuri de tenis pe care se joacă sunt terenurile dure din cauza suprafeţei lor dure, comparativ cu cea a celorlalte suprafeţe. Mulţi jucători de tenis preferă terenuri dure datorita modului în care mingea reacţionează. Când mingea atinge suprafaţa jucătorului din partea opusă, el poate estima cu exactitate timpul şi viteza pe care o primeşte.
Celelalte tipuri de suprafeţe sunt mai greu de estimat, iar mingea ajunge la celălalt jucător mai lent, ducând la un timp de reacţie mai lent. Un plus imens la gazonul artificial este acela că poate imita caracteristicile terenurilor dure. Aceste caracteristici sunt aderenţa suprafeţei, senzaţia naturală de sub picior şi timpul de reacţie.

Atlas Sport partenerul tău de încredere!

Lasă un răspuns.