Lectii de viață valoroase oferite de tenis

Tenisul ne învață multe lecții de viață valoroase. Este un joc care încurajează oamenii să fie competitivi, pasionați, dedicați și atleți. Fie că sunt tineri sau bătrâni, oamenii de toate vârstele par să se bucure de jocul de tenis.

Care sunt câteva dintre lecțiile de viață oferite de jocul de  tenis?
În primul rând, când începi să joci tenis, nu ești automat un profesionist. Vei pierde mingea. Balansul nu va fi unul perfect. Vei pierde și multe meciuri, ceea ce este inevitabil. 
Cu toate acestea, poți și îți vei îmbunătăți jocul, cu cât exersezi mai mult. Acest lucru este adevărat în viață în mai multe domenii, indiferent dacă este vorba de tenis sau învățarea unei limbi, conducerea unei mașini sau alte activități. Primele încercări vor fi provocatoare și nu se vor dovedi exact așa cum ați sperat, dar asta este bine. Tenisul este un fel de sport care învață o persoană că viața este legată de proces. De-a lungul timpului, cu hotărâre, perseverență, practică și pasiune, există o șansă bună ca jocul vostru de tenis să se îmbunătățească până la punctul în care arățați că știti ce faceți. Învățarea tenisului este un proces care necesită timp. În viață, învățarea necesită timp.
Mai mult decât atât, tenisul poate, pentru unii, să devină o adevărată pasiune. Ați întâlnit vreodată un jucător de tenis care iubește sportul atât de mult încât pare să trăiască și să respire tenis?
Acesta este un fel de pasiune care îi ajută pe oameni să se simtă bine. În viață, este important să fii pasionat de ceva, iar tenisul este ceva perfect de care să fii pasionat. Că bonus, oamenii preferă să fie în jurul persoanelor care sunt pasionați de lucruri, fie că este vorba de sport, muzică, istorie sau alte lucruri.
Tenisul poate ajută la construirea prieteniei și la îmbunătățirea “rețelei sociale” a unei persoane. În viață, oamenii au nevoie unul de celălalt. Într-adevăr, oamenii trăiesc mai sănătoși și mai fericiți atunci când au prieteni pe care pot conta pentru a fi acolo pentru ei, fie că este vorba de un joc prietenos de tenis, fie de un umăr pe care să plângă.
Tenisul aduce oamenii împreună și este un sport social. Deși permite unei persoane să exceleze în mod individual pe teren, de multe ori jocurile sunt jucate la”dublu”, așa că vei mai avea pe cineva în echipă, care să te ajute.
Lucrul în echipă este un lucru pe care tenisul îi învata pe oameni. Adesea sunt doi jucători împotriva altor doi și astfel jucătorii învață cum să “dea și primească”. Uneori se află ei în centrul atenției, alteori, lumina reflectoarelor se află pe partenerul lor. Uneori câștigă. Câteodată pierd. Scopul, desigur, este să câștigi jocuri, dar în cele din urmă, este bucuria de a juca cea care contează cu adevărat pentru oameni.
Viața este competitivă. Jucătorii de tenis doresc să câștige jocuri și nu este un lucru rău. Jocurile de tenis pot fi destul de intense. La urma urmei, oamenii s-au antrenat și practicat și au dat totul pentru a încerca să câștige împotriva competitorului (lor). Sigur, tenisul poate fi jucat “doar pentru distracție”, dar a evoluat într-un sport serios, în care sunt oferite milioane de dolari în premii și medalii.
Tenisul se adresează tuturor nivelurilor de abilități
Partea frumoasă referitoare la tenis este că primești ceea ce ai invetit. Dacă vrei doar să fie un timp plăcut cu prietenii și familia, fără concurență și bani implicați, asta va funcționa. Tu controlezi cât de departe vrei să intri în acest sport. Unii doresc să fie renumiți pe plan mondial – și ei devin astfel. Alții vor să joace pentru exerciții regulate sau, în scopuri recreative. În viață, alegem cât efort depunem.
Tenisul îi ajută pe oameni să dezvolte abilități de gândire critică. Când va veni mingea către tine, cum o să reacționezi? Vrei să te miști în poziția corectă să o lovești? Tenisul stimulează o persoană să gândească mereu la mișcările lui. O persoană trebuie să fie întotdeauna activă pe teren. Nu poți fi un jucător de tenis leneș. Viața presupune ca oamenii să fie prezenți, implicați, să observe lucruri în jurul lor și să reacționeze tot timpul. Viața ne face să gândim, la fel că și tenisul.

În final, pentru a rezuma, tenisul este un sport extraordinar, pentru că pune corpul în mișcare, gândirea minții și este distractiv. În viață există multe lucruri deprimante care se întâmplă tot timpul, așa că mulțumim lui Dumnezeu pentru lucruri distractive precum tenisul.

Lasă un răspuns.