3 lucruri de luat în considerare atunci când instalați un teren cu gazon artificial
Aţi luat decizia de a instala un teren cu gazon artificial şi aţi primit toate aprobările publice şi private necesare. Acum însă, ce urmează?
Orice furnizor de gazon sintetic vă va îndruma prin procesele de planificare, proiectare şi construcţie. Dar va trebui să jucaţi un rol activ, revenind din nou la trei dintre primele întrebări pe care le-aţi întrebat cel mai probabil în primele faze ale proiectului. Ţinând cont de răspunsurile la următoarele întrebări, vă va ajuta să vă concentraţi pe măsură ce construiţi propriul teren sportiv cu gazon sintetic, la care aţi visat.
1. De ce avem nevoie de acest teren?
Oricare ar fi acele nevoi, acestea sunt în primul rând, motivul pentru care terenul este construit. Dar ce se întâmplă după terminarea construcţiei? Ce sport se va juca pe noul teren de gazon? Cum vor fi programate jocurile, antrenamentele şi alte evenimente? Şi ce impact va avea terenul asupra bugetului de întreţinere şi irigare?
Cel mai important lucru pe care un proprietar trebuie să îl înţeleagă este modul în care se utilizează acum un teren sportiv şi cum va fi folosit în viitor. Poate fi greu să convingi un proprietar să privească planul general şi să gândească înainte, dincolo de nevoile imediate.
2. Cum ne asigurăm că terenul are o fundaţie solidă?
Evident, construirea unei fundaţii solide este critică şi va permite acesteia să reziste mai multor proiecte de reabilitare. Flexibilitatea locaţiei nu este o opţiune – mai ales atunci când un teren de gazon sintetic înlocuieşte iarba într-un stadion sau parc existent. Deci, asiguraţi-vă că atât dumneavoastră şi echipa de proiectare, înţelegeţi condiţiile şi construcţia solului pentru a le satisface.
De asemenea, fiţi pregătiţi să întâlniţi obstacole îngropate – atât naturale (pietre) cât şi cele provocate de om (conducte) – în timpul procesului de excavare, şi apoi să determinaţi cele mai practice soluţii. Pietrele pot fi, de obicei, îndepărtate, la fel şi conductele, cel puţin dacă nu mai sunt în uz. Iată unde avansează avantajul de a lucra cu un profesionist în domeniu, cineva care poate prezenţa cele mai viabile opţiuni atunci când apar provocări neaşteptate.
3. Cine poate face acest proces mai uşor pentru noi?
Un profesionist în proiectarea şi construcţia terenurilor sportive ar trebui să fie licenţiat şi cu experienţă în lucrul cu gazonul. Această persoană este adesea un arhitect peisagist sau inginer civil, care lucrează cu alţi membri ai echipei de proiectare pentru a va asigura că nevoile dvs. sunt satisfăcute. Această persoană ar trebui să fie disponibilă pe tot parcursul procesului – nu doar la început – şi vă va reprezenta pe dvs. şi pe fiecare etapă a proiectului, de la planificarea, la construcţie şi în timpul implementării strategiilor şi programelor.
În mod ideal, aceasta va implica o comunicare semnificativă; dacă nu, luaţi în considerare găsirea unui alt constructor. Un constructor profesionist este atât de important.