Proiectare și Execuție Bază Sportivă Multifuncțională + Tribună Acoperită în Vața de Jos, Jud. Hunedoara

Terenul de sport al Şcolii Comunei Vața de Jos, se afla într-o stare avansată de degradare. Infrastructura terenului de sport, era compusă parţial dintr-un strat de asfalt, lipsind în totalitate instalaţia de scurgere; în cazul unor ploi abundente, terenul de fotbal era inundat de apă, făcând imposibilă exercitarea activităţilor sportive.
Locuitorii comunei Vaţa de Jos doreau să utilizeze acest teren de sport, în principal pentru activităţile sportive şcolare ca şi teren de fotbal, teren de handbal şi alte sporturi, însă dat fiind condiţia terenului de sport, utilizarea lui pentru sport în condiţii de siguranţă şi confort era aproape imposibilă.
Asfaltul uzat era un teren prielnic pentru accidentarea jucătorilor în timpul jocului.

 

 

Primăria comunei Vața de Jos, a doritt să remedieze această situație, prin construirea unei baze sportive profesionale în locul acelui teren de sport nefunctional. Se dorea să se realizeze o Bază Sportivă Multifuncțională pe care să se poată practica mai multe sporturi: fotbal, handbal, volei, tenis și baschet.
Baza Sportivă se dorea a fi atât pentru școală cât și pentru comunitate, urmând a fi utilizată de elevi pentru educație fizică și sport în timpul orelor iar de comunitate după-masa pentru a practica sporturi ca și fotbal, tenis și altele. De asemenea,  Baza Sportivă urma să fie realizată după normativele în vigoare astfel încât pe terenurile de sport să se poată organiza competiții.

Odată ce echipa Atlas Sport a fost contactată de către Primăria comunei Vața de Jos, problema a fost rezolvată rapid. Specialiștii Atlas Sport au mers în teren, au studiat amplasamentul, au analizat starea tehnică existentă după care Atlas Sport a făcut o propunere care să îndeplinească toate cerințele beneficiarului.
Astfel, Atlas Sport a realizat proiectarea și construcția pentru o Bază Sportivă Multifunțională cu gazon sintetic (gazon artificial) care înglobează 4 terenuri: teren de fotbal sintetic, teren de handbal, teren de tenis și teren de baschet – toate într-o suprafață de numai 42 x 22 m, cu imprejmuire la 6m înălțime, nocturnă și dotări.
De asemenea s-a proiectat și executat o tribună acoperită cu 150 locuri, iar dotările includ: bănci pentru rezerve și arbitrii, porți de handbal, stâlpi de tenis / stâlpi de volei mobili, panouri și coșuri de baschet, plase pentru porți, fileu de tenis, fileu de volei.

 

Baza Sportivă Multifuncțională formată din teren Sintetic cu gazon artificial, imprejmuire, nocturnă, tribune și dotări  va fi utilă nu numai elevilor, dar și membrilor comunității, echipei de fotbal locale, după orele de școală. Jocul pe teren va aduce unitate în comunitate, iar echipa de fotbal va avea o performanță mai înaltă.
În acest fel va crește și importanța comunei Vața de Jos în judeţ. Jocul pe terenul multisport va atrage tinerii din zonă, dar și din zonele învecinate. Baza sportivă multifuncţională performantă cu gazon sintetic (gazon artificial) va aduce beneficii materiale maxime Comunei Vața de Jos (prin posibilitatea de închiriere a terenului sintetic); aceasta va reprezenta o sursă de venit pentru Primăria Comunei Vața de Jos, o investiție într-adevăr bine realizată.

Noua bază sportivă multifuncțională amenajată cu gazon sintetic din comuna Vața de Jos, creşte nivelul ambiental și oferă cadrul necesar desfăşurării unor competiţii sportive oficiale şi neoficiale la nivel local, judeţean şi naţional.

2 Commentarii

  1. Ciprian Lupu

    in data de 20/11/2014 la 3:44 pm - Răspunde

    O baza sportiva proiectata si executata exceptional. Felicitari!

  2. Cotfas Vlad

    in data de 24/11/2014 la 12:02 pm - Răspunde

    Imi place cum ati transformat un loc atat de sumbru cu o baza sportiva destul de atractiva. Felicitari si tineti-o tot asa! 🙂

Lasă un răspuns.