Beneficii ale gazonului la care nu v-ați gândit niciodată

Este ușor să trecem cu vederea numeroasele motive pentru care un gazon sănătos sau un teren atletic dens este o parte esențială a vieții noastre, însă, în cele ce urmează, vom prezenta beneficiile gazonului.

Plăcut din punct de vedere estetic
Valoarea zonelor cu gazon a fost recunoscută pentru frumusețea lor, încă din timpuri străvechi. Astăzi, peluzele sunt parte integrantă a amenajărilor interioare și a parcurilor publice.

Îmbunătățirea afacerii
Sediile întreprinderilor și companiilor care au zone bine întreținute de gazon, creează o impresie favorabilă pentru publicul larg, angajați și clienți. Peluzele cresc valoarea proprietății cu 15% până la 20%.

Control climatic
Gazonul creează temperaturi apreciabil de scăzute, lucrând astfel ca “aparat de aer condiționat.”

Filtru de praf
Particulele de praf și de fum din atmosferă sunt acaparate de gazon, păstrând aerul curat și mai proaspăt.

Controlul eroziunii
Gazonul controlează foarte mult eroziunea prin interceptarea picăturilor de ploaie înainte că acestea să perturbe solul și apă care curge încet, astfel încât particulele de sol mai mari să fie captate din apă colectată.

Anti incendii
Zonele tampon bine întreținute ale gazonului, sunt asigurate împotriva incendiilor.

Cursuri de golf
Milioane de oameni joacă golf pentru mișcare, relaxare și tranzacții de afaceri. În S.U.A., mai mult de 14 milioane de jucători de golf se bucură de gazonul foarte îngrijit găsit pe terenurile de golf.

Promotorul sănătății
Gazonul generează oxigen, aer curat și de crează peisaje senine, frumoase.

Reducerea leziunilor
O suprafață moale, rezistentă, de gazon tamponează și absoarbe o parte din impactul cauzat de leziuni datorate sportului și jocurilor.

Prevenirea aruncării deșeurilor
Gunoiul este puțîn probabil să fie aruncat pe o zonă în care există o peluză bine întreținută.

Valoare de piață
Valoarea monetară este asociată cu o peluză bine întreținută. Ca urmare, prețurile de vânzare ale locuințelor pot crește până la 20%.

Reducerea zgomotului
Zonele ierboase reduc sunetul excesiv, lucru apreciat în special în zonele urbane. Acestea scad zgomotul de 8-10 decibeli.

Fabrică de oxigen
Oxigenul generat de gazon are un impact major asupra faptului că mediul nostru este locuibil. Un gazon de 15 m, produce suficient oxigen pentru că o familie de 4 persoane să respire timp de un an.

Controlul scurgerilor
Un gazon foarte întreținut reduce foarte mult scurgerea apei și a poluanților. Un teren cu gazon des curăță apă, care ajută la menținerea unui mediu de înaltă calitate.

Lasă un răspuns.